Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslovObvestila v 8. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  8.6. ob 9.30: Fani Zagorc
  ob 19h: Rok Levojević, Berta Kotar Jordan
  ob 17.30 Oštrc: Nik Hajsinger
  11.6. ob 7h: Simon Kerin, Angelca Zagorc
  ob 9.30: Mihaela Kučič, Marija Pavlovič
  18.6. ob 7h: Jurij Strgulec, Toni Žulič
  ob 9.30: Nejc Pucelj, Mateja Strgulec
  25.6. ob 7h: Oton Strgulec, Franci Gorenc
  ob 9.30: Jože Pavlovič, Rozalija Pucelj

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  4. in 11.6.: Ivanjše, Podstrm
  18. in 25.6.: Orehovec 1. (zg.) del

 • KRSTI bodo v nedeljo, 25. junija 2023,  ob 9.30, priprava pa 24.6. ob 17h.

 • ŽEGNANJE NA MALIH VODENICAH bo v nedeljo, 18. junija 2023, ob 11h.

 • ORGELSKI KONCERT dr. Maria Perestegija bo v naši župnijski cerkvi v nedeljo, 11. junija 2023, ob 18. uri. Lepo vabljeni!

 • PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI
      V četrtek, 8. junija 2023, v vesoljni Cerkvi praznujemo slovesni in pri nas zapovedani praznik sv. Rešnjega Telesa in Krvi. Čeprav je pri nas ta dan delovni, ste kot katoličani vabljeni k sv. mašam, ki bodo ob 9.30 in 19h v ž. cerkvi, ter ob 17.30 na Oštrcu. Po mnogih župnijah imajo ta dan tudi procesije. Pri nas bo zunanja slovesnost s procesijo okrog župnijske cerkve v nedeljo, 11. junija, po jutranji sv. maši. Že od nekdaj je navada, da pri tej procesiji še posebej sodelujejo prvoobhajanci z rožicami, ki jih trosijo pred Najsvetejšim. Lepo vabljeni!

 • DAN DRŽAVNOSTI - 25. JUNIJ
      To je praznik, ki nas spominja na leto 1991, ko smo razglasili neodvisno državo in jo v kratki vojni tudi obranili.
      Ohranimo narodno zavest, ljubezen do jezika in kulture ter katoliško vero, ki nas je spremljala in povezovala skozi vsa stoletja.
      V nedeljo, 25. junija, ob 9.30 lepo vabljeni k sv. maši 'za domovino'.

 • ZAKLJUČEK VEROUKA bo v tednu po Nedelji sv. Trojice. Otroci naj spričevala prinesejo nazaj v nedeljo, 11. ali 18. junija.
      Tisti, ki so se samo občasno »prikazali« pri veroučnih urah in pri nedeljski sv. maši, in tisti, ki niso delali domačih nalog, naj dokaze svoje pridnosti (domače naloge) čim prej prinesejo, če želijo napredovati v naslednji razred.
      Seveda se bo potrebno pogovoriti še s starši, da slišimo kakšna je verska vzgoja tudi doma, kajti katehistinje in kateheti smo samo pomoč staršem. Kakšna je ta vzgoja nam že med letom pokaže obisk nedeljske sv. maše ter sodelovanje pri bogoslužju - pri pevskem zboru, ministriranju, branju, obisk starejših, bolnikov,.. Kjer starši spodbujajo otroke naj v skupnosti vernih tudi oni prispevajo svoj delež s sodelovanjem, se jim bo to še kako obrestovalo v kasnejšem življenju. Kar se bodo otroci sedaj naučili in doživeli ob praznovanjih, tudi lepe običaje, to bodo lahko kasneje posredovali tudi svojim otrokom.
      Še posebej bodite pozorni na zapovedane praznike: božič, Sv. Rešnje Telo, Marijino vnebovzetje in Vse svete, da bodo otroci vedeli, da kristjani takrat gremo in sv. maši in ne opravljamo raznih neobveznih del. Žalostno je, ko gre otrok iz verne družine na praznik Sv. Rešnjega Telesa, namesto k sv. maši, na športni trening ali kakšno izvenšolsko dejavnost. Temu bo kasneje tudi božič nepomemben. V življenju se je kristjanu potrebno vedno odločati kaj je dolgoročno pred Bogom pomembnejše.
      Ob tej priložnosti iskrena zahvala vsem trem katehistinjam: s. Alenki Žibert, s. Tereziji Hostnik in gospe Jerneji Jevnik Zagorc za njihovo nesebično delo pri verski vzgoji otrok v kostanjeviški župniji.
Lokacija:
Print Friendly and PDF