Preskoči na vsebino


Oznanila št. 18 - 18. december 2022Obvestila v 18. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  24.12.2022 ob 20h Oštrc: Marta Hajsinger, Rozalija Pucelj
  25.12. božič: polnočnica: Jerneja Jevnik Zagorc, Simon Kerin
  ob 7h: Franci Gorenc, Anica Žulič
  ob 9.30:  Miha Pešič, Berta Kotar Jordan
  26.12.2022 ob 9.30: Urban Urh Jakše, Rok Stopar
  1.1.2023 ob 9.30: Marija Pavlovič, Fani Zagorc,
  ob 13.30 Sv. Mohor: Anica Stopar, Brigita Pirc
  6.1.-Trije kralji: 9.30: Angelca Zagorc, Franci Gorenc
  ob 16.30 Oštrc: Nik Hajsinger, Nejc Pucelj
  ob 18h: Mihaela Kučič, Jože Pavlovič
  8.1.2023 ob 7h: Andreja Baznik, Toni Žulič
  ob 9.30: Jožica Lenič, Jože Matjašič

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  11. in 18.12.2022: Oštrc, Črešnjevec
  25.12.2022 in 1.1.2023: Črneča vas, Vrtača, Vrbje
  8. in 15.1.2023: Ulica talcev, Oražnova ul. Kambičev trg, Krška cesta
  22. in 29. 1.: Gorjanska cesta

 • KRSTI bodo v ponedeljek, 26. decembra 2022, pri sv. maši ob 9.30. 

 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v petek, 6. januarja 2023, dop. in popoldne. 

 • ŽUPNIJSKI STENSKI KOLEDAR ZA L. 2023 boste dobili na božič pri ofru.

 • BLAGOSLOVLJENO VODO lahko dobite v ž. cerkvi v Antonovi kapeli.

 • LUČ MIRU IZ BETLEHEMA boste lahko dobili tudi med tednom. Pri sveči, ki bo gorela na svečniku na začetku prezbiterija, boste lahko prižgali svojo svečo ali dobili skavtsko in nekaj darovali za njihovo novo hišo in za potrebne.

 • SPOVEDOVANJE je bilo  pri nas v nedeljo, 11.  decembra 2022, ko je bil pri nas salezijanec g. Jure Babnik.  Med  tednom bo prilika za sv. spoved vsak dan po devetdnevnici (domači župnik).

 • ADVENTNA AKCIJA 'OTROCI ZA OTROKE'
  Kar ste zbrali za najbolj revne, boste lahko prinesli k jaslicam na  praznik Treh kraljev - v petek, 6. januarja 2023, pri večerni sv. maši na Oštrcu ali v Kostanjevici, ali vsaj v nedeljo, 8. januarja.

 • BIRMANCI (7. in  8. razred) bodo Luč miru iz Betlehema v soboto, 24. decembra, skupaj z voščilom prinesli starejšim in bolnikom. Biti kristjan pomeni tudi sodelovati v župnijski skupnosti - narediti kaj dobrega. Kakor je prav, da vsak član družine doma naredi kaj dobrega, tako je potrebno, da tudi vsak član župnijske skupnosti vsaj nekaj prispeva, da bo župnija živa in dejavna na različnih področjih.
  Ne vzgajajte otrok samo za prejemanje, ampak tudi za dajanje!

 • KOLEDNIKI (otroci in mladi) bodo v okviru Trikraljevske akcije novico o Jezusovem rojstvu z besedo in s pesmijo oznanili v ponedeljek, 2. januarja 2022, dopoldne ali popoldne v Kostanjevici (tistim, ki boste sporočili, da želite), na Malencah, v Globočicah, na Dolšcah, na Oštrcu, v Črneči vasi,.. - v glavnem tam, kjer ne pridejo odrasli koledniki. Če jim boste kaj darovali, bodo to dali slovenskim misijonarjem. Upam, da jih ne boste grdo odslovili. V preteklem letu so zbrali 1.200,85 €.

 • VERSKI TISK: Družina - božična (dvojna) s koledarjem stane 5,4 €.
      Ob tej priložnosti povabim vse, ki želite biti bolj seznanjeni z življenjem v krajevni in vesoljni Cerkvi ter želite graditi zakonsko in družinsko življenje na krščanskih temeljih, da naročite verski tisk: Družino, Ognjišče, Mavrico,.. Branje dobrih člankov sili človeka k razmišljanju in odločitvam, ki prinašajo srečo in zadovoljstvo. Naročnina za Družino, Ognjišče ali Mavrico je lahko tudi lepo in koristno darilo mlajšim in starejšim. Res je, da lahko marsikaj preberemo na spletnih straneh, vendar to ni enako kot branje iz časopisa in revije, ki jo imaš v hiši in vzameš v roke kadar želiš.
      V današnjem času, ko je toliko manipuliranja z ljudmi s pomočjo družabnih omrežij in razno raznih portalov, je toliko bolj potrebno, da kristjani mislimo s svojo glavo in beremo - uživamo 'zdravo hrano'.

 • DEVETDNEVNICA PRED BOŽIČEM poteka od 16. decembra. Vsak dan sodelujejo bodoči prvoobhajanci in birmanci. Vsi vabljeni.

 • ŽIVE JASLICE bodo letos na božič in na god sv. Štefana (26.12.) ob 18. uri uprizorili pri župnijski cerkvi v Cerkljah ob Krki.

 • VEROUČNE POČITNICE bodo trajale od 24. decembra 2022 do 8. januarja 2022. To je čas, ko bodo otroci v praksi - z obiskom sv. maše in molitvijo v domači družini -  pokazali kakšno je njihovo krščansko življenje.

 • DELAVNIŠKE SV. MAŠE bodo po božiču v kapeli v župnišču.

 • NAMENSKI DEL DOHODNINE (1%) - DONACIJO za župnijo Kostanjevica na Krki ste nekateri darovali že lansko leto - za leto 2021.  Kateri bi želeli namesto v državni  proračun, darovati naši župniji v tem letu, lahko to oddate preko spleta na portalu http://edavki.durs.si  ali z izjavo na posebnem obrazcu, ki je priložen tem Oznanilom. Lahko ga dobite v tudi v ž. cerkvi ali na spletni strani naše župnije in oddate do 30. decembra po pošti ali v nabiralnik v cerkvi ali župnišču, da bomo lahko mi oddali. Bog vam povrni za vaš dar, ki vas nič ne stane, pomaga pa župniji! Iskren Bog povrni vsem, ki ste to naredili že v preteklem letu, da je župnija letos dobila 310,92 €.

 • BOŽIČNO PRAZNOVANJE

  • SVETI VEČER  - SOBOTA, 24. DECEMBRA 2022
       Na sveti večer bomo med molitvijo z blagoslovljeno vodo pokropili in s kadilom pokadili naše domove. Prosili bomo Božjega blagoslova za vse družinske člane, živali in stvari.  Ob 20. uri bo kakor običajno sv. maša na Oštrcu.

  • BOŽIČ - GOSPODOVO ROJSTVO,  NEDELJA, 25. DECEMBRA 2022
       Ob 0.00 bo letos polnočnica v župnijski cerkvi.
       Dopoldanski sv. maši bosta kakor običajno ob nedeljah - ob 7h in 9.30 v župnijski cerkvi
       Pri vseh treh sv. mašah bo nabirka - ofer za župnijske potrebe. Dobili boste župnijski stenski koledar z napovednikom.

  • SV. ŠTEFAN, DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI, PONEDELJEK, 26. DECEMBRA
       Sv. maša bo samo ob 9.30 - za domovino in vse njene  prebivalce.
   Pri sv. maši bo blagoslov malih otrok in sv. krst. 
       Ker je 26. december naš največji državni praznik - dan samostojnosti in enotnosti - se bomo naše domovine in vseh prebivalcev še posebej spomnili pri sv. maši ob 9.30.

  • SVETI JANEZ EVANGELIST, TOREK, 27. DECEMBRA 2022
      Ob 16. uri bo sv. maša  v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata. Med sv. mašo bo blagoslov vina in zahvala za letošnji pridelek.

  •  MARIJA, SV. BOŽJA MATI,  NOVO LETO - DAN MIRU, NEDELJA,1. JANUARJA 2023
       Na ta prazničen dan bosta v župniji dve sv. maši: ob 9.30 v župnijski cerkvi in ob 13.30 pri Sv. Mohorju in Fortunatu. Začnimo novo leto s prošnjo Bogu in Materi Božji, da bi bilo za nas zdravo, srečno in blagoslovljeno!

  • PONEDELJEK, 2. JANUARJA 2023
       Dopoldne in popoldne bodo v nekaterih vaseh (kjer ne prepevajo odrasli koledniki) koledovali otroci in zbirali prispevke za naše misijonarke in misijonarje v okviru Trikraljevske akcije.

  • GOSPODOVO RAZGLAŠENJE -  SVETI TRIJE KRALJI PETEK, 6. JANUARJA 2023
       Večer pred praznikom (5. 1.) je  tretji  sveti  večer, zato  pokropimo  in  pokadimo  domove.  Po  stari navadi domove obiskujejo koledniki.
       Na  ta  prazničen  dan  bodo sv. maše:  ob 9.30  in 18.00 v ž. cerkvi ter ob 16.30 na Oštrcu.
       Otroci bodo pri sv. mašah kot kralji prinesli  darove, ki  so  jih v adventu zbrali za revne otroke  in koledniki darove Trikraljevske akcije.

  • PRAZNIK JEZUSOVEGA KRSTA  -  NEDELJA, 8. JANUARJA 2023
       S tem praznikom zaključujemo božični čas in do pepelnice začenjamo čas med letom.
Lokacija:
Print Friendly and PDF