Preskoči na vsebino


Oznanila št. 8 - 5.junij 2022Obvestila v 8. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL

  12.6.2022 ob 7h: Andrej Dvojmoč, Toni Žulič
  16.6. Sv. Rešnje Telo: ob 9.30: Fani Zagorc,    Franci   Gorenc;
  ob 19h: Jože Pavlovič, Jožica Lenič
  ob 17.30 Oštrc: Nik Hajsinger, Nejc Pucelj
  19.6. ob 7h: Simon Kerin, Oton Strgulec
  ob 9.30: Anica Hribar, Anica Stopar
  ob 11h M. Vodenice: Nina Rajar
  26.6. ob 7h: Jurij Strgulec, Angelca Zagorc
  ob 9.30: Urban Urh Jakše, Omar Hanuna

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  5. in 19.6.: Ržišče, Velike Vodenice
  12.6.2022: Starši birmancev
  26.6. in 3.7.: Kočarija, Male Vodenice
  10. in 17.7.: Ivanjše, Podstrm

 • PRIPRAVA NA KRŠČANSKI ZAKON bo pri nas od 24. - 26. junija 2022.  V petek, 22. 6., od 18h - 20h; v soboto: od 8.30 - 12h in od 14.30 - 18h ter v nedeljo: od 8.30 - 12.30. Potrebna je vnaprejšnja prijava.

 • KRSTI bodo v nedeljo, 3. julija 2022, priprava pa v soboto, 2. julija, ob 18h.

 • ŽEGNANJE NA MALIH VODENICAH bo v nedeljo, 19. junija 2022, ob 11h.

 • ZAKLJUČEK VEROUKA bo v tednu po binkoštnem prazniku. Otroci naj spričevala prinesejo nazaj v nedeljo, 12. ali 19. junija.
      Tisti, ki so se samo občasno »prikazali« pri veroučnih urah in pri nedeljski sv. maši, in tisti, ki niso delali domačih, naj dokaze svoje pridnosti (domače naloge) čim prej prinesejo, če želijo napredovati v naslednji razred.

 • ZLATA MAŠA upokojenega prvega škofa novomeške škofije, msgr. Andreja Glavana, bo v nedeljo, 26. junija 2022, ob 16. uri v novomeški stolnici. Lepo vabljeni, še posebej zakonci in družine, za katere je imel vedno veliko skrb in ljubezen.

 • SLOVENSKI NOVOMAŠNIKI V LETU 2022
  Rok Gregorčič iz ž. Ljubljana - Šiška
  Tadej Pagon iz ž. Tržič - Bistrica
  Janez Pavel Šuštar iz ž. Homec
  Janez Meglen, roj. 24. 8. 1994, iz župnije Krka.

 • MAŠNIŠKO POSVEČENJE diakona Janeza Meglena bo v novomeški stolnici v torek, 28. junija, ob 18. uri. Spomnimo se ga v molitvi in molimo za nove duhovne poklice!

 • PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI
      V četrtek, 16. junija 2022, v vesoljni Cerkvi praznujemo slovesni in pri nas zapovedani praznik sv. Rešnjega Telesa in Krvi. Čeprav je pri nas ta dan delovni, ste kot katoličani vabljeni k sv. mašam, ki bodo ob 9.30 in 19h v ž. cerkvi, ter ob 17.30 na Oštrcu. Po mnogih župnijah imajo ta dan tudi procesije. Pri nas bo zunanja slovesnost s procesijo okrog župnijske cerkve v nedeljo, 19. junija, po jutranji sv. maši. Že od nekdaj je navada, da pri tej procesiji še posebej sodelujejo prvoobhajanci z rožicami, ki jih trosijo pred Najsvetejšim. Lepo vabljeni!

 • DAN DRŽAVNOSTI - 25. JUNIJ

      To je praznik, ki nas spominja na leto 1991, ko smo razglasili neodvisno državo, Republiko Sloveniji, doživeli oborožen napad in si s pomočjo oborožena obrambe, diplomacije in z Božjo pomočjo dosegli, da smo svobodni gospodarji v svoji državi. Seveda  pa to prinaša tudi odgovornost, da se trudimo za medsebojno sožitje in napredek na vseh področjih.

      Ohranimo narodno zavest, ljubezen do jezika in kulture ter katoliško vero, ki nas je spremljala skozi vsa stoletja. Bodimo  'Bogu otroci, domovini sinovi in nikomur hlapci'!

 • ORATORIJ bo v Šentjerneju proti koncu meseca avgusta. Natančen datum boste zvedeli pravočasno.

 • MAŠNI ŠTIPENDIJ  Slovenski škofje so sklenili, da je od 1. septembra 2022 mašni štipendij 23,00 EUR; mašni štipendij za gregorijanske (30 maš) pa 750,00 EUR.

 • SVETA BIRMA
      Slovesnost   sv. birme  ni  praznik samo za birmance in  botre,  ampak za vso  birmančevo  družino  in  vso našo župnijo.  Vemo, da se birmanka in birmanec pripravi  na birmo tako, da  se  pouči  o  veri, da  po veri  živi, opravi devetdnevnico v čast Sv. Duhu in dobro spoved.
   
           Naši  birmanci obiskujejo  že  precej let verouk, nekateri tudi lepo sodelujejo pri verouku, prihajajo k sv. maši in pri njej sodelujejo  ter doma živijo kakor se spodobi krščanski družini. Za vsa ta prizadevanja bomo v času pred birmo še posebej prosili, naj jih Bog blagoslovi.

  •  DEVETDNEVNICO  V  ČAST  SV. DUHU PRED  SV. BIRMO  so  naši birmanci pričeli  v petek,  3. junija 2022, pri večerni sv. maši. Po zgledu apostolov tudi  oni  vsak  dan prosijo za darove Sv. Duha.  Poleg  birmancev  ste  k  devetdnevnici povabljeni tudi starši, botri in prijatelji birmancev. Tudi »skriti prijatelji« birmancev ste povabljeni, da se jih spomnite v molitvi.

  • SPOVED ZA BIRMANCE bo v četrtek, 9. junija, ob 18.00 (tuj spovednik). Ta dan bo spovednik na voljo tudi med sv. mašo. Starši birmancev in botri ste povabljeni k prejemu tega zakramenta, da boste otrokom dali dober zgled.

  •  SREČANJE Z BIRMOVALCEM je bilo v torek, 31. maja. Birmanci so pokazali koliko imajo splošnega znanja o veri in krščanskem življenju. Po sv. maši se je birmovalec, ki bo pri nas generalni vikar novomeške škofije, g. Peter Kokotec, srečal še s člani ŽPS in ključarji.

  • Birmanci bodo imeli 'generalko' - pregled sporeda slovesnosti - v petek, 10. junija 2022, ob 18. uri.

  • SVETA BIRMA bo pri nas v nedeljo, 12. junija 2022, ob 9.30. Kakor običajno se bodo birmanci in botri ob 9.15 zbrali pred župniščem, od koder bodo šli v procesiji v cerkev. Tam bodo zanje rezervirane klopi. Če bo še kaj prostora, bodo preostale klopi rezervirane za starše birmancev. Fotografiranje in snemanje bo v cerkvi med sv. mašo dovoljeno samo fotografu s posebnim dovoljenjem.
   Po birmi se bo g. škof srečal še s pevskim zborom.

  • ZAHVALNA SV. MAŠA BIRMANCEV bo v ponedeljek, 13. junija 2022, ob 19.00.
Lokacija:
Print Friendly and PDF