Preskoči na vsebino


Oznanila št. 2 - 30.januar 2022Obvestila v 2. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  2.2.2022 ob 9.30: Fani Zagorc
  ob 16.30 Oštrc: Simon Kerin, Nik Hajsinger
  ob 18h: Jerneja Jevnik Zagorc
  6.2. ob 7h: Jurij Strgulec, Franci Gorenc
  ob 9.30: Marta Hajsinger, Mateja Strgulec
  13.2. ob 7h: Simon Kerin, Toni Žulič
  ob 9.30: Rozalija Pucelj, Miha Pešič
  20.2. ob 7h: Oton Strgulec, Andrej Dvojmoč
  ob 9.30: Matjaž Jakše, Anica Stopar

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  23. in 30. 1.: Črneča vas, Vrtača, Vrbje
  6. in 13.2.: Ulica talcev, Oražnova ul.,
                Kambičev  trg, Krška cesta
  20. in 27.2.: Gorjanska cesta
  6. in 13. 3.: Ljubljanska cesta

 • KRSTI bodo v nedeljo, 6. februarja 2022, priprava pa v soboto, 5. februarja, ob 16.30.

 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v petek, 4. februarja, dopoldne in popoldne.

 • NABIRKA ZA OGREVANJE bo v nedeljo, 6. februarja 2022. Bog povrni vsem, ki kaj prispevate za cerkev!

 • NABIRKA ZA PASTORALNO IZOBRAŽEVANJE v novomeški škofiji bo v nedeljo, 19. februarja.

 • BLAGOSLOV SV. BLAŽA, da bi bil ta svetnik naš priprošnjik pri Bogu zoper bolezni v grlu in  druge bolezni, boste lahko prejeli med sv. mašo na njegov god, v četrtek, 3. februarja. Vsak blagoslov pomeni prošnjo za božjo pomoč in varstvo. Uslišanje pa je odvisno tudi od vere - zaupanja tistega, ki prosi, in Božje presoje, kaj je zanj boljše.

 • ADVENTNA AKCIJA 'OTROCI ZA OTROKE'
  V januarju 2022 so otroci prinesli k jaslicam za revne otroke po svetu 20 hranilnikov v katerih je bilo 240 evrov. Bog povrni vsem otrokom, ki imajo čut za pomoči potrebne otroke po svetu in njihovim staršem, ki spodbujajo otroke k dobrim delom ljubezni do bližnjega.

 • ODRASLI KOLEDNIKI, ki so v neugodnih vremenskih okoliščinah (dež) na tretji sveti večer (5.1.) pred praznikom sv. Treh kraljev obiskali in s pesmijo sporočili Jezusovo rojstvo družinam po Kostanjevici, Dobah in Orehovcu, so prinesli darove tudi za župnijske potrebe: orehovški - 200 evrov, kostanjeviški pa 300 evrov. Bog povrni za dobro delo in ohranjanje tradicije.

 • 29. SVETOVNI DAN BOLNIKOV bomo tudi letos obhajali na god Lurške Matere Božje, v petek, 11. februarja 2022, pod geslom: Bodite usmiljeni, kakor je usmiljen tudi  vaš Oče (Lk 6,36). 
      Naj vsakoletni svetovni dan bolnikov, posebno letošnji, pomaga, da bomo v oddaljeni bližini blizu bolnim, njihovim svojcem in zaposlenim v zdravstvu. Naj pri tem pomaga tudi radijska Kateheza za bolnike na Radiu Ognjišče vsako tretjo soboto v mesecu, in revija Prijatelj.
      Ta dan naj tudi z molitvijo zaznamuje našo pozornost do bolnikov, trpečih in zaposlenih v zdravstvu in drugih ustanovah, še posebej v času epidemije koronavirusa Covid-19.  

 • VEROUK
      Zaradi hitrega širjenja koronavirusne različice omikron med osnovnošolci, in s tem posledično samoizolacije in karanten, se to pozna tudi pri obisku verouka in nedeljske sv. maše. Čeprav bi najvažnejši del verske vzgoje moral biti v družini, opažamo, da marsikje to ni tako, saj so nekateri otroci v višjih razredih pozabili celo osnovne molitve. Zato prosim, da starši in stari starši skupaj z otroki molite - ne ponavljate! - molitve: Očenaš, Zdrava Marija, Sveti angel, O, Gospa moja, jutranjo molitev: Tebe ljubim Stvarnik moj, večerno: O Jezus, blagoslovi me ter kesanje: Moj Bog, žal mi je. 

      Prav je, da vsak veren katoličan pozna tudi: 10 Božjih zapovedi, 5 cerkvenih zapovedi, 7 svetih zakramentov, 7 glavnih grehov, 7 darov Sv. Duha, in zna pri  sv. maši odgovore: Vsemogočnemu Bogu, Naj sprejme Gospod, Svet, svet, svet, Jagnje Božje, Gospod, nisem vreden,..

      Morda ste starši in stari starši že marsikaj pozabili in boste svoje znanje skupaj z otroki in vnuki obnovili, če pa do sedaj niste znali, se boste pa lahko naučili. Naj bo čas koronavirusa priložnost, da se v družini po molitvi in pogovoru o veri še bolj prijateljsko povežete med seboj in z Bogom. Ne bo vam žal.

 • 50 LET REVIJE MAVRICA
      Pred petdesetimi leti je izšla prva številka revije Mavrica, ki staršem, katehistinjam in katehetom pomaga pri verski vzgoji  otrok.
      Ob jubileju so za tiste, ki revije še ne poznajo, pripravili posebno ponudbo: starši lahko za svojega otroka brezplačno naročite 1 izvod Mavrice in ob tem za darilo dobite še Mavrični zabavnik in frizbi.
      Pokličite na 01/360 28 28 ali pišite na narocila@druzina.si. Zelo priporočam!
Lokacija:
Print Friendly and PDF