Preskoči na vsebino


Oznanila št. 7 - 25. april 2021Obvestila v 7. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  2. 5. 2021 ob 7h: Jurij Strgulec, Andrej Dvojmoč
  Ob 10h Slinovce: Ajda Lea Jakše, Rok Stopar
  9. 5. ob 7h: Simon Kerin, Anica Žulič
  ob 9.30: Matjaž Jakše, Rozalija Pucelj
  13.5. ob 9.30: Fani Zagorc, Angelca Zagorc
  19h: Marija Pavlovič, Jerneja Jevnik Zagorc
  16.5. ob 7h: Oton Strgulec, Franci Gorenc
  ob 9.30: Jože Pavlovič, Anica Hribar

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  25. 4. in 2. 5.: Resljeva cesta
  9. in 16. 5.: Gorjupova cesta

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE NA SLINOVCAH
  25. 4. in 2. 5.: Spodnje Globočice

 • KRSTI bodo v nedeljo, 16. maja 2021, priprava pa v soboto, 15. maja, ob 17h.

 • OBHAJILO STAREJŠIH IN BOLNIKOV bo na prvi petek v maju - 7. 5. - dopoldne in popoldne.

 • PRVOOBHAJANCI - v petek, 30. aprila 2021, na Slinovcah ob 17h sv. maša in nato kratek verouk.

 • PRVO SV. OBHAJILO bo, ko bodo to dopuščale epidemiološke razmere in bodo tudi otroci na ta pomemben dogodek pripravljeni. Glede slovesnosti prvih sv. obhajil in birm tudi škofje v zadnjem sporočilu niso še nič odločili in predlagali. Kot vse kaže v mesecu maju tega najbrž ne bo - bolj verjetno proti koncu junija.
      Marijin mesec maj je še posebej priložnost za vse  družine, ki imajo letos prvoobhajanko ali prvoobhajanca, da  vsak večer v molitvi priporočijo pripravnika/co Mariji naj s svojo prošnjo posreduje pri svojem Sinu.
      Prav tako ste povabljeni, da se med tednom večkrat udeležite šmarnic v župnijski cerkvi. V drugi polovici maja bomo posamezne dneve po maši imeli tudi kratek verouk

 • VEROUKA v učilnici zaenkrat pri nas še ne bo, so pa  povabljeni veroukarji, da v mesecu  maju pridejo ob delavnikih k sv. maši in šmarnicam. Kateri dan v tednu bo povabljen posamezni razred, bo objavljeno na spletni strani naše župnije. Takrat naj prinesejo pokazat tudi veroučne zvezke. Nekateri ste v tem času lepo delali naloge in jih tudi pokazali po e-pošti, drugi pa ...

 • 4. DUHOVNA PRIPRAVA NA NOVO MAŠO bo v nedeljo, 9. maja. Maševal, pridigal in spovedoval bo spiritual - duhovni voditelj v ljubljanskem bogoslovju, g. mag. Gregor Celestina.
      Kakor je bilo objavljeno v župnijskem napovedniku in koledarju za to leto, bo nova maša, sedaj še diakona Jakoba Piletiča, ki je na pastoralni  praksi v župniji Trebnje, v nedeljo, 4. julija.
      Vsi smo povabljeni, da za bodočega novomašnika kaj molimo - dobili ste podobice z molitvijo, ki je tudi na spletni strani naše župnije.
Lokacija:
Print Friendly and PDF