Preskoči na vsebino


Oznanila št. 19 - 13.december 2020Obvestila v 19. številki oznanil:
 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v ponedeljek, 21. decembra, dopoldne in popoldne.
   
     Če se kateremu bolniku ali starejšemu, ki je doma,  bolezen poslabša, to sporočite, da ga obiščem.
      Za bolnike v bolnišnici Brežice pokličite na tel. 031 582 301 (g. župnik Milan Kšela), za tiste, ki so v bolnišnici Novo mesto pa pokličite na tel. 041 742 721 (frančiškan p. Marko Novak).

 • SPOVEDOVANJE - tuj spovednik bo pri nas predvidoma v tednu pred božičem. Kateri dan, bo objavljeno v prihodnjih Oznanilih, ko bo bolj znano kako bomo lahko praznovali božične praznike.

 • BOŽIČNO DEVETDNEVNICO bomo začeli v  sredo, 16. decembra  2020. Prav je, da družine, ki imajo bodoče prvoobhajance, ob prižganih svečah na adventnem vencu, še posebej molijo za te.

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  6. in 13.12.: Dol. Prekopa - vas
  20. in 25.12.: Koprivnik, Malence, Sajevce
  2. in 9.1.2021: Gornja Prekopa

 • ŽUPNIJSKI STENSKI KOLEDAR ZA L. 2021 boste dobili za božič.

 • LUČ MIRU IZ BETLEHEMA 2020: PRIŽGIMO BLIŽINO!
      Luč miru iz Betlehema bomo v vašo župnijo šentjernejske skavtinje in skavti prinesli v nedeljo, 20. decembra, po osmi uri. Luč in sveče bodo na voljo v cerkvi do srede 23. decembra, kjer si jih boste lahko vzeli sami.
      Prosimo vas, da pridete po plamen z zaščitno masko, si razkužite roke in upoštevate ustrezno varnostno razdaljo.
      Bistvo našega obiska je širjenje miru po vsem svetu s pomočjo plamena, ki se vsako leto prižge v votlini Jezusovega rojstva. Luč miru iz Betlehema skavti delimo povsem prostovoljno. Vsi vaši prispevki so le vaš oseben dar, s katerim bomo pokrili skavtske stroške, del sredstev pa bomo namenili za sledeče dobrodelne namene: 
  lunina vila je zasebna in neprofitna organizacija v Sloveniji, katere poslanstvo je zdravljenje in preprečevanje travm pri otrocih; 
  libanonski skavti pomagajo z razdeljevanjem hrane in nudenjem pomoči vsem potrebnim v Libanonu, ki ga je prizadela močna gospodarska, politična in družbena kriza;
  sklad sv. Lucije je namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in stiskah naših članov, kjer lahko naša pomoč pripomore k boljšemu zdravljenju.
      Prispevke zbiramo fizično (v škatli ob svečah) ter prek SMS sporočil in nakazil na skavtski TRR (vse potrebne podatke najdete na poslanici in na spletni strani lmb.skavt.net).
            Steklene sveče in svečni vložki
      Skavtski zakon pravi, da skavt spoštuje naravo in v njej vidi božje delo. Tako kot preteklo leto bomo tudi letos delili plamen miru v steklenih svečah. Vsi, ki ste stekleno ohišje shranili, ga prinesite in dobili boste nov svečni vložek s plamenom miru. Vse ostale naprošamo, da stekleno ohišje shranite do naslednjega leta, da bomo tako zmanjšali količino odpadkov. Hvala!
Lokacija:
Print Friendly and PDF