Preskoči na vsebino


Oznanila št. 17 - 8.november 2020Obvestila v 17. številki oznanil:
 • NABIRKA ZA KARITAS bo na prvo adventno nedeljo. Letos ni bilo ofra na zahvalno nedeljo - Bog povrni vsem,ki ste darovali na TRR župnije Kostanjevica na Krki (na zadnji strani Ozn.)

 • KRSTI, razen v smrtni nevarnosti, v času teh ukrepov, niso dovoljeni.

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  8. in 15.11.2020: Dobe
  22. in 29.11.: Dobrava in Dol. Prekopa ob c.
  6. in 13.12.: Dol. Prekopa - vas
  20. in 25.12.: Koprivnik, Malence, Sajevce
  Bog povrni vsem, ki tudi v času epidemije krasite ter čistite cerkev in okolico.

 • SVETE MAŠE po vaših namenih bodo opravljene na dan, ki je naveden v Oznanilih. Ker svojci in sorodniki ne boste mogli biti prisotni v cerkvi, priporočam, da se zberete doma (morda zvečer) in skupaj za pokojnika(co) kaj molite.

 • SVETO OBHAJILO lahko prejmete ob nedeljah ob 8h in 9.30. Istočasno je lahko v cerkvi  največ 6 (šest) oseb.

 • BIRMANCI: fotografije in USB ključe s posnetki predstavitve, srečanja z birmovalcem in same slovesnosti, lahko dobite v župnišču.

 • VEROUK je od 16. oktobra 2020 ponovno na daljavo. Veroukarji dobivajo na  e-naslov staršev kateheze in predlog za bogoslužje v družini.

 • SPLETNA STRAN naše župnije http://zupnija-kostanjevica-na-krki.rkc.si; je precej obiskana. Tudi starejšim bo koristilo, če si ogledajo kaj se danes  učijo pri verouku otroci in malo obnovijo svoje versko znanje in preberejo liturgično gradivo.

 • NA SPLETNI STRANI naše župnije si lahko ogledate tudi slike in po povezavi tudi prispevek na TV SLO 1. Na  povezavi si lahko ogledate intervju z biseromašnikom in zlatomašnikoma iz dekanije:
  Alfonz Grojzdek - https://youtu.be/5T-bSnDqdvA
  Marko Burger - https://youtu.be/osV5sCsIZmE
  Jože Pacek - https://youtu.be/bLRyrgsFQxg

 • ŽUPNIKOVA ZAHVALA
      Bog povrni vsem, ki na kakršenkoli način sodelujete in pomagate v cerkvi in v župnijskem življenju: ključarjem in cerkovnikom župnijske in podružničnih cerkva, zborovodjema zborov in vsem, ki igrate pri sv. mašah, pevcem, vsem, ki čistite in krasite župnijsko cerkev in podružnice, ministrantom, bralcem, in vsem, ki na kakršenkoli način sodelujete pri bogoslužju, katehistinjam animatorjem, vsem, ki ste z delom in darovi pomagali pri raznih slovesnostih, vsem, ki s svojim delom in denarnimi prispevki pomagate vzdrževati župnijsko cerkev in podružnice ter skrbite tudi za verska znamenja, in vsem, ki ste naredili kaj dobrega, pa niste posebej omenjeni.
      Bog vam povrni tudi za vaše molitve in biro, ki jo vsaj nekateri še dajete župniku, bodisi v pridelkih ali v denarju.

   
Lokacija:
Print Friendly and PDF