Preskoči na vsebino


Oznanila št. 10 - 16.junij 2020Obvestila v 10. številki oznanil:
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  21. in  28. junija: Gorjupova cesta
  5. in 12. julija: Hmeljska cesta
  Pred slovesnostjo 800-letnice cerkve in župnije, ste tudi drugi v soboto, 20. junija, ob 8.30 povabljeni k čiščenju cerkve in urejanju okolice.

 • BRANJE BERIL
  21.6.2020 ob 7h: Toni Žulič
  ob 10h: Jerneja Jevnik Zagorc, Rok Stopar
  28.6. ob 7h: Jurij Strgulec, Andrej Dvojmoč
  ob 9.30: Rozalija Pucelj, Jože Pavlovič

 • KRSTI bodo v nedeljo, 28. junija 2020, priprava pa v soboto, 27. junija, ob 17h.

 • VEROUK bomo zaključili v nedeljo, 28. junija 2020. Mnogi ste tudi v času epidemije doma nadaljevali z učenjem in molitvijo, po e-pošti pošiljali naloge, kar precej vas je že prinesla tudi veroučne zvezke in prišla ob nedeljah in praznikih k sv. maši, nekateri pa se še niso »prebudili«. Še je  čas, da se prebudite, vendar ne čakajte na zadnje dneve, ker bo takrat prepozno.

 • SVETA BIRMA bo v naši župniji v nedeljo, 11. oktobra  2020, ob 9.30. Kako bo s pripravo, boste birmanci obveščeni po e-pošti. Nekateri, še posebej fantje, ste v času epidemije zelo lepo sodelovali in prišli tudi k sv. maši v maju in juniju, nekatere pa še do sedaj nisem videl ne v cerkvi, ne dobil kakšne pošte. Upam, da niso preveč duhovno zboleli!?  Običajno takšni časi in razmere pokažejo kako je z vero  - osebno in v družini. Tudi počitnice so priložnost, da mlad človek pokaže ali je res praktičen kristjan.
      Birmanci bodo imeli eno soboto v septembru (najbrž 12.) duhovno obnovo, ki je odpadla v času epidemije covida-19.

 • DUHOVNIŠKI JUBILANTI NA SLINOVCAH
      V petek, 19. junija, ob 10. uri, bomo imeli dekanijski duhovniki pri Mariji, Materi dobrega sveta, 'dan posvečenja'. Med nami je kar sedem jubilantov: Alfonz Grojdek - biseromašnik (60 let duhovnik), zlatomašniki: Marko Burger, Jože Komljanec in Jože Pacek; 45 let: Franc Levičar, 40 let: Ludvik Žagar; srebrnomašnik - 25 let: Janez Zdešar. Vsi verniki ste lepo povabljeni na to slovesnost

 • PRAZNOVANJE 800 - LETNICE ŽUPNIJE IN ŽUPNIJSKE CERKVE SV. JAKOBA bo v nedeljo, 21. junija 2020, s sv. mašo ob 10. uri v župnijski cerkvi. Slovesnost bo vodil novomeški škof Andrej Glavan. Povabljeni ste vsi farani, da se udeležite te slovesnosti, bodisi v cerkvi ali zunaj (bo ozvočeno). Nima vsaka generacije to srečo, da bi živela ob prelomu tisočletja ali stoletja in doživela tako častitljivo obletnico.
      Upam, da boste za to priložnost cerkev lepo očistili in okrasili, pa tudi okolico. Glede pogostitve pred cerkvijo po sv. maši za vse  udeležence, prepuščam vaši iniciativi.
      V cerkvi obnavljamo stranska oltarja. Ali bo vse gotovo do slovesnosti, je odvisno od izvajalcev. Rok dokončanja del, ki so ga dali, je bil 30. maj 2020.
Lokacija:
Print Friendly and PDF