Preskoči na vsebino


Oznanila št. 9 - 31.maj 2020Obvestila v 9. številki oznanil:
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE

  7. in 14. junija 2020: Resljeva cesta
  21. in  28. junija: Gorjupova cesta
  5. in 12. julija: Hmeljska cesta

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE C. NA SLINOVCAH
  7. junija 2020: starši prvoobhajancev
  Vsem, ki na kakršen koli način skrbite za cerkve, Bog povrni!

 • BRANJE BERIL
  7.6.2020 ob 7h: Oton Strgulec, Jerneja Stopar Jaklič
  ob 10h Slinovce: starši prvoobhajancev
  11.6. Sv. Rešnje telo in kri: ob 9.30: Fani Zagorc, Angelca Zagorc
  17.30 Oštrc: Anica Žulič, Nejc Pucelj
  ob 19h: Jožica Lenič, Ajda-Lea Jakše
  14.6. ob 7h: Franci Gorenc, Simon Kerin
  9.30: Anica Hribar, Omar Hanuna
  11h M. Vodenice: Nina Rajar, Alen Lenič

 • ZAPOVEDAN PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI, bomo praznovali v četrtek, 11. junija, s sv. mašami ob 9.30 in 19h v ž. cerkvi ter ob 17.30 na Oštrcu.
      Zunanja slovesnost s  procesijo pa bo v nedeljo, 14. junija, po sv. maši ob 7. uri.

 • PRAZNOVANJE 800 - LETNICE ŽUPNIJE in župnijske cerkve bo v nedeljo, 21. junija 2020, ob 10. uri. Slovesnost bo vodil g. škof. Prav je, da se na ta dogodek čim lepše pripravimo. Največja duhovna priprava je bil misijon, ki smo ga obhajali od 15. - 24. novembra 2019. S to zunanjo slovesnostjo pa se bomo spomnili, da začenjamo novo stoletje župnije in cerkve. Upam, da se boste udeležili te slovesnosti.

 • VEROUČENCI naj pridejo ob nedeljah in na praznik sv. Rešnjega telesa k sv. maši, pa tudi veroučne zvezke bodo oddali, da bomo videli, če so kaj sodelovali v času epidemije. Mnogi so sproti pošiljali po e-pošti bogoslužne in katehetske naloge - pohvalno in boljša ocena. Birmanci pa naj še posebej študirajo gradivo, ki so ga dobili pri verouku.

 • PRIPRAVA NA KRŠČANSKI ZAKON
      Ker so aprilski in majski termini tečaja za zaročence zaradi COVID 19 odpadli, je nastalo veliko povpraševanje, kje je možno opraviti tečaj.
      Izredni tečaj za zaročence  bo v juniju v dvorani Baragovega zavoda na Smrečnikovi 60 v Novem mestu in sicer:
  od petka do nedelje, 5., 6. in 7. ter od petka do nedelje, 12., 13. in 14. junija, z začetkom ob 19. uri.

  Nujna je prijava na: gregor.lotric@rkc.si, število udeležencev je omejeno na 30 parov.

 • DIAKONSKO POSVEČENJE bogoslovca Jakoba Piletiča bo v ponedeljek, 29. junija, ob 16h v novomeški stolnici.    Vse, ki se pripravljajo na diakonsko in mašniško posvečenje se večkrat spomnimo v molitvi.

 • PRAZNIK PRVEGA SVETEGA OBHAJILA bo v naši župniji na nedeljo - praznik Sv. Trojice, 7. junija 2020, ob 10. uri na Slinovcah. To ni samo praznik prvoobhajancev in njihovih družin, ampak praznik celotne župnijske skupnosti.
      Upam, da bodo skupaj s prvoobhajanci prišli k sv. maši tudi njihovi starši, in tisti, ki lahko pristopijo k sv. obhajilu (so cerkveno poročeni), po dobri spovedi tudi sami skupaj z otroki prejeli Jezusa. Prilika za sv. spoved bo za starše v petek, 5. junija, ob 17. uri na Slinovcah (tuj spovednik).
      Da bodo prvoobhajanci in starši res lepo doživeli ta praznik, pa je odvisno od duhovne priprave v domači družini in v cerkvi. Vesel sem, da se mnogi starši tega zavedate in skupaj z otroki doma molite.
      Zaradi posebnih razmer nimamo devetdnevnice pred prvim sv. obhajilom, vendar naj prvoobhajanci pridejo k sv. maši v župnijsko cerkev v četrtek, 4. junija, ob 19h. Po sv. maši bodo dobili prvoobhajanske obleke, ki naj jih vrnejo v ponedeljek, 8. junija, po zahvalni sv. maši ob 19. uri.
      Skupno pripravo (generalko) bomo imeli v petek, 5. junija, ob 17. uri v cerkvi na Slinovcah.

      V nedeljo, 7. junija 2020, bo lepo, če boste doma starši pred odhodom k sv. maši otroka blagoslovili. Skupaj zmolite jutranjo molitev ali Očenaš, nato pa oče in mama pokrižata prvoobhajanca/ko na čelu in pri tem rečeta: Bog te blagoslovi!
      Ob 9.45 se bodo prvoobhajanci in starši zbrali pred slinovško cerkvijo, od koder bomo šli v sprevodu v cerkev. V cerkvi bodo skoraj vse klopi rezervirane za prvoobhajance in njihove starše.  Fotografiranje in snemanje bo v cerkvi dovoljeno samo pooblaščenim.
      Zahvalna sv. maša bo v ponedeljek, 8. junija 2020, ob 19. uri v ž. cerkvi.
Lokacija:
Print Friendly and PDF