Preskoči na vsebino


Oznanila št. 8 - 17.maj 2020Obvestila v 8. številki oznanil:
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE

  24. in  31. maja 2020: Ljubljanska cesta
  7. in 14. junija: Resljeva cesta
  Vsem, ki na kakršen koli način skrbite za cerkev, Bog povrni!

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE C. NA SLINOVCAH
  24. in 31. maja 2020: Spodnje Globočice

 • BRANJE BERIL
  21.5.Vnebohod: ob 9.30: Fani Zagorc
  ob 19h: Mateja Strgulec
  17.30 Oštrc: Anica Žulič
  24.5.2020 ob 7h: Jurij Strgulec, Anica Žulič
  ob 10h Slinovce: Urban-Urh Jakše, Anica Stopar
  31.5. ob 7h: Andrej Dvojmoč, Blaž Tomšič
  ob 10h Slinovce: Nejc Pucelj, Nik Hajsinger

 • V MARIJINEM MESECU MAJU se priporočimo Mariji s šmarnično pobožnostjo po družinah. Po papeževi želji pa vsak dan zmolimo vsaj eno desetko rožnega venca.
      Še naprej ostanimo povezani v molitvi in se priporočajmo in zahvaljujmo tudi Materi dobrega sveta,  sv. Roku, slovenskim blaženim, svetniškim kandidatom in mučencem, ki počivajo na ozemlju naše župnije.

 • PROŠNJI DNEVI so trije dnevi pred slovesnim praznikom Gospodovega vnebohoda. V teh dneh se Bogu priporočamo za rodovitnost zemlje, za blagoslov na polju, travnikih, v vinogradih, gozdovih, sadovnjakih, za varstvo pred sušo in neurjem ter točo,..
      Z molitvijo litanij vse svetnike prosimo naj bodo pri Bogu naši priprošnjiki,naj blagoslavlja naše delo, nas obvaruje nesreč pri delu in nam da vsega kar potrebujemo za življenje.

 • SREČANJE S STARŠI PRVOOBHAJANCEV bo v petek, 22. maja 2020, ob 19.45 (po sv. maši) v župnijski cerkvi.

 • DIAKONSKO POSVEČENJE bogoslovcev Jakoba Piletiča in Janeza Meglena bo na slovesni praznik sv. apostolov Petra in Pavla, 29. junija, ob 16. uri v novomeški stolnici. Posvečenje bo skupaj z mašniškim diakona Blaža Franka iz župnije Šentjernej. Glede možnosti udeležbe pri slovesnosti, bo sporočeno kasneje. Bodočih diakonov in novomašnika se kaj spomnimo v molitvi.

 • NA SLINOVCAH bo sv. maša zadnji dve majski nedelji. Lepo vabljeni, da se Mariji zahvalimo in priporočimo. Prostora je dovolj v cerkvi in zunaj cerkve (ozvočeno).

   
Lokacija:
Print Friendly and PDF