Preskoči na vsebino


Oznanila št. 6 - 19.april 2020Obvestila v 6. številki oznanil:
 • SV. MAŠE bodo zaradi epidemije virusa COVID-19 opravljene brez prisotnosti vernikov na dneve kakor je objavljeno. Svojci, sorodniki in prijatelji pa za tistega, za katerega se daruje sv. maša, doma kaj skupaj molite.
     Kdor želi naročiti sv. mašo, lahko to stori po telefonu ali po e-pošti. Dar bo lahko dal ob koncu izrednih ukrepov ali v kuverti v nabiralnik v župnišču.
      Še posebej ste povabljeni, daj kaj več molite tako osebno, kakor skupno v družini. Ker ne moremo obhajati sv. maše skupaj v župnijski cerkvi, skušajte prisostvovati vsaj pri obredih, ki jih  prenaša radio Ognjišče, TV SLO 2, TV Exodus, Nova24 TV, spletni portal pridi.com.
      Kdor želi prejemati župnijska Oznanila po e-pošti, naj to sporoči na naslov: joze.miklavcic@rkc.si.

 • TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE    Od 26. aprila do 3. maja 2020 bo potekal teden molitve za duhovne poklice pod geslom Duhovni poklic - zaklad v glinasti posodi (prim. 2 Kor 4,7).
      Apostol Pavel vse poziva, naj se zavedamo, da smo kakor glina, torej slabotni, grešniki. Brez Božje pomoči ne moremo iti naprej. Vendar Kristusov zaklad nosimo v svoji slabotnosti.
      Prosimo Gospoda, naj poklicanim pa tudi nam, pomaga  odkrivati zaklad poklicanosti v ponižnosti.

 • ŠMARNICE V MESECU MAJU
      V petek, 1. maja 2020, bomo tudi letos začeli šmarnično pobožnost. Za otroke je besedilo spisala Marjeta Cerar in nosi naslov: Najlepši dar, za odrasle pa  dr. Bogdan Dolenc: Sveti Janez Henrik Newman.
      Ker se najbrž, vsaj v začetku, ne  bomo mogli zbirati skupaj v župnijski cerkvi in pri kapelicah, boste dobili šmarnično branje na spletni strani naše župnije in opravili pobožnost po družinah.

 • VEROUČENCI dobivajo gradivo za nedeljsko bogoslužje in kateheze po e - pošti in mnogi lepo sodelujejo: pošiljajo naloge, fotografije od praznovanja velike noči,.. V nekaterih družinah ste naredili zelo lepe butare in lepo blagoslovili tudi velikonočna jedila - prava domača Cerkev. Kdaj bo slovesnost prvega sv. obhajila in birme, vam zaenkrat ne morem sporočiti.

 • VELIKONOČNE PRAZNIKE smo v tem času epidemije COVID-19 praznovali v župnijski cerkvi in po družinah - v karanteni. V župnijski cerkvi smo opravili vse obrede in priporočili vse farane vstalemu Zveličarju (glej spletno stran).
  POVABILO: Znova vas povabim, da se vsak dan ob 20. uri v župniji povežemo v molitvi.  Po družinah kaj skupaj zmolite, se še posebej priporočite Mariji, Materi dobrega sveta, slovenskim blaženim, svetniškim kandidatom in mučencem, ki počivajo na ozemlju naše župnije, preberete odlomek iz Sv. pisma in se o njem pogovorite. Povabim vas, da obiščete spletno stran Župnije Kostanjevica na Krki, kjer boste našli še marsikaj.
      V tem času ne pozabite na tiste starejše, ki živijo sami - pokličite jih po telefonu,…

 • Za župnijsko cerkev - letos obnova stranskih oltarjev lahko svoj dar  nakažete na TRR:
  Župnija Kostanjevica na Krki
  SI56 1990 0500 8515 114

  Namen plačila: dar za župnijsko cerkev

 • Razmnožena Oznanila lahko vzamete pri vhodu v župnijsko cerkev in v župnišče.
Lokacija:
Print Friendly and PDF