Preskoči na vsebino


Oznanila št. 4 - 15.marec 2020Obvestila v 4. številki oznanil:
PRILOGA OZNANIL: TEDEN DRUŽINE 2020:
 • ŽUPNIJSKO OBVESTILO
      Na spletni strani naše župnije, škofije in Katoliške cerkve v Sloveniji boste našli sprotna obvestila - tudi glede verouka, sv. maš, pogrebov in drugih dogodkov. Portal: http://zupnija-kostanjevica-na-krki.rkc.si; in e-mail: zupnija.kostanjevica.na.krki@rkc.si dajte med priljubljene.

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE

  22. in 29.3.:Gorjanska cesta (če bo potrebno)
  5. in 12. 4. 2020: Ljubljanska cesta (če bo potrebno)

 • NA DAN SV. MAŠE ZA VAŠE POKOJNE, tudi doma kaj skupaj zanje molite.

 • OBHAJILO BOLNIKOV  bo v petek, 3. aprila, če bo že dovoljeno.

 • PRAZNIK SV. JOŽEFA (19.3.) IN GOSPODOVEGA OZNANJENJA (25.3.), ki je tudi materinski dan in sklep Tedna družine, bomo letos obhajali predvsem z molitvijo po družinah. Ne pozabite na to!

 • CVETNO NEDELJO, bomo najbrž obhajali še bolj skromno - kako boste zvedeli na spletni strani naše župnije.

 • PRVOOBHAJANCI so v soboto, 7. marca 2020, imeli pod vodstvom g. Romana Ivanetiča, kaplana v Šentjerneju, ter katehistinj: s. Alenke Žibert in s. Karmen Balgač, duhovno obnovo, in prvikrat prejeli zakrament sv. pokore - spovedi.

 • BIRMANCI v soboto, 14. marca 2020, zaradi epidemije niso mogli imeti duhovnih vaj.

 • STRANSKA OLTARJA sv. Antona Padovanskega in sv. Frančiška so odpeljali na restavriranje v Posavski muzej Brežice. Upamo, da bosta obnovljena do 30. maja.

 • IZREDNA NAVODILA SLOVENSKIH ŠKOFOV za preprečevanja širjenja koronavirusa COVID-19 Od 13. marca 2020, ob 00.00, do preklica

  1. Do nadaljnjega so odpovedane vse svete maše, podeljevanje zakramentov, zakramentalov, ljudske pobožnosti, župnijska praznovanja in drugi dogodki ter vsa srečanja.

  2. Duhovniki darujejo svete maše po sprejetih namenih izključno zasebno, brez prisotnosti vernikov. Somaševanje duhovnikov in skupno obhajanje ni dovoljeno.

  3. Svete maše in križevi poti ter druge oblike pobožnosti na prostem niso dovoljeni.

  4. Škofje ordinariji do preklica podeljujejo slovenskim katoličanom spregled od dolžnosti udeležbe pri nedeljski sveti maši. Verniki naj nadomestijo odsotnost od svetega bogoslužja z molitvijo, postom, dobrimi deli, prebiranjem Božje besede, spremljanjem svete maše po radiu, TV oziroma spletu ter s prejemom duhovnega obhajila.

  5. V cerkvah je možna osebna molitev zdravih vernikov pod pogojem, da v cerkvi ni več kot 10 oseb in so med seboj oddaljene vsaj 1,5 metra. Kjer je cerkev odprta, jo je treba vsaj dvakrat na dan očistiti z razkužilnimi sredstvi (kljuke vrat, klopi itd.), vernikom pa mora biti na voljo razkužilno sredstvo za roke.

  6. Spovedovanje je odloženo za nedoločen čas.

  7. Dovoljeni so cerkveni pogrebi ob strogem upoštevanju navodil državnih ustanov. Pogreb se opravi brez pogrebne svete maše in samo z najožjimi sorodniki. Pogrebna sveta maša bo lahko darovana po preklicu tega navodila.

  8. V smrtni nevarnosti je dovoljeno podeljevanje bolniškega maziljenja ob upoštevanju,da sta duhovnik in bolnik ustrezno zaščitena.

  9. Podeljevanje zakramenta svetega krsta in poroke se preloži.

  10. Do preklica po župnijah ni verouka in drugih oblik izobraževanja ter župnijskih srečanj. Kateheti naj starše prosijo, da manjkajočo snov predelajo skupaj s svojimi otroki.

  11. Škofijske in župnijske pisarne, cerkveni arhivi ter drugi cerkveni uradi ostanejo do nadaljnjega zaprti. Verniki se lahko na župnijske urade obrnejo samo po telefonu oziroma e-pošti.

  12. Vsi verniki (še zlasti starejši) naj se preventivno samoizolirajo ter  posvetijo čas molitvi za zdravje bolnikov, zdravstvenega osebja in čim prejšnji konec epidemije.

  13. Škofje vabimo vse vernike, duhovnike, redovnice, redovnike ter katoliška laiška gibanja, da v zahtevnem času epidemije okrepijo molitev za zdravje in blagoslov našega naroda.
Lokacija:
Print Friendly and PDF