Preskoči na vsebino


Oznanila št. 2 - 2. februar 2020Obvestila v 2. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL

  9.2.2020 ob 7h: Angelca Zagorc, Jerneja Stopar Jaklič
  ob 9.30: Alen Lenič, Ajda-Lea Jakše
  16.2. ob 7h: Simon Kerin, Toni Žulič
  ob 9.30: Mateja Strgulec, Urban Urh Jakše
  23.2. ob 7h: Nina Rajar, Anica Žulič
  ob 9.30: Rozalija Pucelj, Miha Pešič

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  9. in 16.2: Oštrc, Črešnjevec
  23.2. in 1.3.: Črneča vas, Vrtača, Vrbje
  8. in 15.3.: Ulica talcev, Oražnova ul., Kambičev trg, Krška cesta

 • BLAGOSLOV SV. BLAŽA, da bi bil ta svetnik naš priprošnjik pri Bogu zoper bolezni v grlu in  druge bolezni, boste lahko prejeli na njegov god, v ponedeljek, 3. februarja, pri sv. maši. Vsak blagoslov pomeni prošnjo za božjo pomoč in varstvo. Uslišanje pa je odvisno tudi od vere - zaupanja tistega, ki prosi, in Božje presoje, kaj je zanj boljše.

 • 28. SVETOVNI DAN BOLNIKOV bomo tudi letos obhajali na god Lurške Matere Božje, v torek, 11. februarja 2020, pod geslom: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek« (Mt 11,28). Te Kristusove besede odražajo solidarnost Sina človekovega z vsemi, ki trpijo v telesu in v duši.
     Ta dan naj tudi z molitvijo zaznamuje našo pozornost do bolnikov, trpečih in zaposlenih v zdravstvu in drugih ustanovah.  

 • KRSTI bodo v nedeljo, 23. februarja 2020, priprava pa v soboto, 22. februarja, ob 17h.

 • OBHAJILO BOLNIKOV  bo v petek, 7. februarja, dopoldne in  popoldne

 • NABIRKA ZA PASTORALNO IZOBRAŽEVANJE v novomeški škofiji (v pušico) bo v nedeljo, 16. februarja 2020.

 • PRIPRAVA NA KRŠČANSKI ZAKON bo potekala pri nas od petka, 14. februarja 2020, od 18h - 20h, v soboto, 15.2., od 8.30 - 12h in od 14.30 - 18h, ter v nedeljo, 16. 2., od 8.30 - 12.30.
  Sedaj je priložnost za vse, ki se nameravajo poročiti to leto, da jim ne bo treba iskati drugje.

 • DOBRA DELA V ADVENTNEM IN BOŽIČNEM ČASU
      V okviru adventne akcije 'Otroci za otroke', ki poteka po vsem svetu, so otroci iz naše župnije za najbolj potrebne otroke po svetu prinesli na praznik Gospodovega razglašenja v župnijsko cerkev  in v podružnico na Oštrcu skupaj 38 hranilnikov (lani 43)  oz. 330,10 evrov (lani 434,72 €).   Razdeljenih je bilo 180  adventnih koledarjev. Pri tej akciji ni toliko pomembna vsota zbranega, ampak to koliko otrok se temu dobrodelnemu pozivu odzove - ima čut za stisko bližnjega. Ta denar se od otrok z vsega sveta zbere v misijonskem središču v Rimu, ki ga razdeli misijonarjem in misijonarkam po svetu za nakup hrane, zdravil in drugih za življenje najbolj potrebnih stvari otrokom, ki živijo v veliki revščini. Bog vam povrni!
      Koledovanje - sporočilo o Jezusovem rojstvu z željo, da bi božji blagoslov spremljal tiste, ki jih obiščejo - je v Sloveniji že stoletni običaj. Včasih so koledniki dobivali v dar hrano (jajca, klobase,..), ki so si jo ob koncu razdelili. V današnjem času pa običajno dajo koledniki večino denarja za pomoči potrebne, pogostitve na vaških prireditvah, za cerkvene potrebe itd. Orehovški koledniki so za župnijsko cerkev darovali 100 evrov, kostanjeviški odrasli koledniki pa 300 evrov. S tem denarjem bomo ob 800-letnici župnije kupili nov kelih, ki bo lep spomin na kolednike.
      V prejšnji številki Oznanil je bilo objavljeno, da so otroci v Trikraljevski akcije koledovanja za naše misijonarje zbrali 1.565,10 evrov. Bog povrni vsem  za dobra dela!
      Vsem, ki ste ob godu sv. Antona, priprošnjika za zdravje pri živini, z darovanjem in nakupom krač (11) ter klobas in salam (3) na licitaciji, in denarjem namesto krač, skupaj 1.127,75 evrov (lani 762,70 evrov), kaj prispevali za obnovo naših cerkva, naj Bog povrne z zdravjem pri živini in v družini.

 • VERSKI TISK
      Ob koncu januarja, meseca verskega tiska, tednik Družina tudi letos vsem, ki to želite, podarja brezplačno, brez obveznosti, tri zaporedne številke Družine in kuharsko knjižico Kuhajmo z Markom Čižmanom (župnik v župniji Ljubljana - Podutik). Knjižico in naročilnice dobite v zakristiji.    Prava krščanska družina tudi danes ne more biti brez verskega tiska. Priporočam!
Lokacija:
Print Friendly and PDF