Preskoči na vsebino


Oznanila št. 1 - 12. januar 2020Obvestila v 1. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL

  19.1.2020 ob 7h: Anica Žulič, Franci Gorenc
  ob 9.30: Matjaž Jakše, Jerneja Jevnik Zagorc
  26.1. ob 7h: Jurij Strgulec, Blaž Tomšič
  ob 9.30: Jožica Lenič, Brigita Pirc
  2.2. ob 7h: Oton Strgulec, Andrej Dvojmoč
  ob 9.30: Omar Hanuna, Nik Hajsinger

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  12. in 19.1.2020: Dolšce
  26.1. in 2.2.: Avguštine
  9. in 16.2: Oštrc, Črešnjevec
  23.2. in 1.3.: Črneča vas, Vrtača, Vrbje

 • PREDSTAVITEV BIRMANCEV župnijski skupnosti bo v nedeljo, 19. januarja, ob 9.30. Prejeli bodo sv. pismo in blagoslov staršev ter izročili lastnoročno napisano prošnjo.

 • NEDELJO SVETEGA PISMA bomo obhajali 26. januarja 2020.  Prosili bomo, da nas Božja beseda razsvetli in posveti.

 • MOLITVENA OSMINA ZA EDINOST KRISTJANOV bo od 18. - 25. januarja  potekala pod geslom: »Domačini so nas sprejeli nadvse ljubeznivo« (Apd 28,2). Pripravili so ga kristjani različnih Cerkva z Malte.

 • ANTONSKA SV. MAŠA za zdravje pri živini in v družini, bo na god sv. Antona Puščavnika, v petek, 17. januarja ob 9.30. Po maši bo v veroučni učilnici licitacija - dražba darov

 • V MOLITEV PRIPOROČAM  bolna duhovnika - rojaka: g. Antona Bobiča in g. Franca Drobniča.

 • KRSTI bodo v nedeljo, 26. januarja 2020, priprava pa v soboto, 25. 1., ob 17h.

 • NABIRKA ZA OGREVANJE župnijske cerkve in učilnice bo v nedeljo, 2. februarja.

 • ŽUPNIJSKI STENSKI KOLEDAR ste prejeli na božič pri ofru, da boste seznanjeni kaj se bo v tem letu dogajalo v župniji. Kdor ga še ni dobil, ga lahko dobi v zakristiji ali v župnišču.

 • TRIKRALJEVSKA AKCIJA OTROK je v naši župniji, po nekaj letih presledka, zopet potekala. Mladi koledniki so v treh skupinah v nedeljo, 5. januarja, popoldne obiskali družine, kjer običajno ne pridejo odrasli koledniki. Večino kolednikov so sestavljali birmanci s spremstvom animatorjev. Kljub temu, da niso bili vnaprej povabljeni, so bili lepo sprejeti in za projekte naših misijonarjev zbrali 1.565,10 evrov. Z denarjem, zbranim ob koledovanju po Sloveniji, bodo pomagali našim misijonarjem in  sicer: s. Doroteja Kata Dundjer, Benin: večnamenska dvorana; Anton Grm, Mozambik: obnova in dozidava internata; Matevž Strajnar, Janez Mesec, Madagaskar: gradnja osnovne šole; Polona Dominik, Etiopija: reintegracija uličnih otrok; s. Marjeta Zanjkovič, Madagaskar: gradnja šole; s. Metka Kastelic, Brazilija: oprema za poklicno tehnično šolo, Jože Šömen, Bernardin Yoka, Kongo: oprema za lesarsko delavnico; Tomaž Mavrič, Nigerija: nadgradnja internata, Jože Adamič, Madagaskar: sončne celice za osnovno šolo; Tone Kerin, Madagaskar: gradnja dodatnih razredov; s. Bogdana Kavčič, Ruanda: aparat za ultrazvok; p. Martin Kmetec, Turčija: prevod knjige.
  Bog povrni vsem darovalcem in kolednikom.
      Poročilo o darovih odraslih kolednikov in adventni akciji 'Otroci za otroke' bo objavljeno v prihodnjih Oznanilih.

 • ZAHVALA
      Bog povrni vsem, ki ste sodelovali in pomagali pri božičnem praznovanju v župnijski cerkvi in na podružnicah in tudi za vse vaše darove (ofer) in voščila.
      Še posebej zahvala cerkovnikom  in organistom, pevkam in pevcem obeh zborov ter instrumentalistom,  ministrantom in bralcem, vsem, ki ste postavili jaslice v župnijski cerkvi in na podružnicah, pripeljali smreke, očistili in okrasili cerkve, vsem, ki ste v prazničnih dneh obiskali grobove svojcev, zanje kaj molili, se ustavili tudi pri spominskem obeležju pri župnijski cerkvi in prižgali svečko, za vse pobite - umorjene kaj molili in se jim priporočili naj bodo priprošnjiki pri Bogu, vsem bodočim birmancem iz 8. in 9. razreda, ki ste ponesli Luč miru iz Betlehema ter voščilo bolnikom in starejšim, kolednikom za voščila v obliki petja, in vsem, ki ste v prazničnih dneh naredili kaj dobrega za župnijsko skupnost.
      Bog povrni tudi Občini Kostanjevica na Krki, ki je v preteklem letu 2019 z darom 10.000 evrov pomagala pri obnovi fasade severne strani zvonika in župnijske cerkve.

 • VERSKA STATISTIKA ZA LETO 2019

  • KRSTI: V naši župniji je bilo v letu 2019 krščenih 14 otrok (leta 2018 - 14) - 7 dečkov in 7 deklic. Iz urejenega cerkvenega zakona - zakonskih je bilo 8 novokrščenih, nezakonskih 5, civilnozakonski 1. Kot prvi otrok je bilo krščeni 5 otrok, drugi 5, tretji 3, četrti 1.

  • PRVO SV. OBHAJILO: 19 prvoobhajancev: 11 dečkov in 8 deklic.

  • CERKVENO SE JE POROČILO v naši župniji   9 parov (domačih 6), na oklicih je bilo 8 parov. 

  • ZAKONSKE JUBILEJE je v nedeljo, 13. oktobra 2019, v naši župnijski cerkvi obhajalo 22 parov.

  • CERKVENIH POGREBOV je bilo v naši župniji 21; 13 moških in 8 žensk. Na pokopališču v Kostanjevici na Krki je bilo pokopanih 18, na Oštrcu pa 3.    Neprevidenih, to je, da pred smrtjo niso prejeli nobenega zakramenta (spoved, obhajilo, bolniško maziljenje) je bilo kar 13.    Najstarejša pri cerkveno pokopanih je imela 96 let (Alojzija Pavlenč), najmlajši pa 38 let (Damjan Omerzel). 
       Ob pogrebih je bilo namesto cvetja in sveč kar precej darov za svete maše, katerih večino mašujejo duhovniki in redovniki, ki teh darov ne dobijo v svojem okolju, nekaj pa je vedno opravljenih tudi v župniji.    Bog povrni vsem darovalcem za maše in v druge namene.
       Kar precej je bilo pokopanih v krsti,za kar gre še posebna zahvala svojcem, da niso sledili 'modnim trendom', ampak so svojce pokopali tako kot so naši verni ljudje pokopavali vsa stoletja - tudi Jezusovo telo so položili v grob.

  • OBISK NEDELJSKIH SV. MAŠ: povprečno se je v letu 2019 ob nedeljah pri obeh mašah skupaj zbralo 300 ljudi. Župnija šteje 2.300 katoličanov.

  • OBHAJILA: v letu 2019 je bilo v župniji razdeljenih cca 10.500 obhajil.

  • VEROUK: v šolskem letu 2018/19 je obiskovalo osnovnošolski verouk 150 učencev, v letošnjem letu 2019/20 pa 161.
Lokacija:
Print Friendly and PDF