Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslovObvestila v 13. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL

  6.10. ob 7h: Oton Strgulec, Blaž Tomšič
  ob 9.30: Jože Matjašič, Fani Zagorc
  ob 11h Orehovec: Angelca Zagorc, Jerneja   Stopar Jaklič
  13.10. ob 7h: Andrej Dvojmoč, Jurij Strgulec
  ob 9.30: jubilanti
  20.10. ob 7h: Nina Rajar, Simon Kerin
  ob 9.30: Nejc Pucelj, Nik Hajsinger

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE

  6. in 13.10.2019: Orehovec 2. (sp.) del
  20. in 27.10.: Grič, Zaboršt
  3. in 10.11.: Dobe

 • KRSTI bodo v nedeljo, 27. oktobra, priprava pa v soboto, 26. oktobra, ob 17. uri.

 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v petek, 4. oktobra, dopoldne in popoldne.

 • VEROUK ZA 1. RAZRED bo v nedeljo, 6. oktobra, ob 8.30.

 • DELAVNIŠKE SV.MAŠE bodo ob 18. uri.

 • ŽEGNANJE v Orehovcu bo 6.10. ob 11h.

 • PRAZNOVANJE ZAKONSKIH JUBILEJEV
      Zakonski jubileji so priložnost, da zakonci pregledajo prehojeno pot, se Bogu zahvalijo za vse, kar so prejeli v letih skupnega življenja, obenem pa iskrena prošnja še za naprej.
      V naši župnijski cerkvi se bodo jubilanti - tisti, ki letos obhajajo 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40., 45., 50., 55., 60. obletnico cerkvene poroke -  njihovi najbližji svojci in celotna farna skupnost Bogu zahvalili v nedeljo, 13. oktobra 2019, ob 9.30. Jubilanti naj se prej prijavijo, in pridejo vsaj 15 minut pred sv. mašo. Po sv. maši pa bodo deležni skromne pogostitve.    V času pred slovesnostjo boste jubilanti dobili tudi pisna vabila. Če kateri, ki letos obhajajo 'okroglo' obletnico cerkvene poroke, ne bo dobil vabila, ker nimamo vseh podatkov, naj se do petka, 11. oktobra 2019, kljub temu prijavi, da mu lahko pripravimo spominsko darilo s posvetilom. Naj velja to obvestilo tudi kot vabilo.

 • SLOVENSKO-HRVAŠKO SREČANJE
      Vsaki dve leti je že precej časa srečanje slovenskih in hrvaških vernikov - enkrat v Sloveniji, drugič na Hrvaškem. Letošnje bo v soboto, 19. oktobra, na Hrvaškem, v Krašiću (blizu Bele Krajine), rojstni župniji bl. Alojzija Stepinca. Potekalo bo v duhu gesla: Pošlji delavce na svojo žetev.    Ob 9.30 bodo bogoslovci zagrebškega in ljubljanskega bogoslovja pripravili poseben duhovni program, slovesna maša pa bo ob 11. uri. Somaševanje škofov in duhovnikov bo vodil zagrebški nadškof in kardinal Josip Bozanić. Pridigal bo mariborski nadškof metropolit Alojz Cvikl.    Blaženi Alojzij Stepinac je bil velik prijatelj Slovencev in je zelo zaslužen  za slovenske duhovnike, ki so jih Nemci med drugo svetovno vojno izgnali na Hrvaško. Kar 534 slovenskih duhovnikov je našlo zatočišče v župnijah zagrebške nadškofije. Ob njegovem zgledu in priprošnji bomo Hrvatje in Slovenci skupaj molili za nove duhovne poklice.    Prijave za avtobus iz dekanije zbiramo po župnijah.

 • ZAHVALA
      Bog povrni vsem, ki ste ob letošnjih žegnanjih po podružnicah in v župnijski cerkvi sodelovali, pomagali ali kaj darovali!

 • TEDEN ZA ŽIVLJENJE  6. - 13. OKTOBER
      Pod naslovom »Hvala za moč upanja« bomo spoznavali kako živo upanje, za katerega smo bili prerojeni, oživlja in spreminja naša srca, s tem pa tudi podobo naše dežele. Več si lahko preberete na spletni strani: www.gibanjezazivljenje.si.

   
Lokacija:
Print Friendly and PDF