Preskoči na vsebino


Oznanila št. 9 - 30. junij 2019Obvestila v 9. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL

  7.7.2019 ob 7h: Franci Gorenc, Anica Žulič 
  ob 9.30: Jože Matjašič, Štefka Dvojmoč
  14.7. ob 7h: Jurij Strgulec, Blaž Tomšič
  ob 9.30: Jožica Lenič, Jerneja Zagorc Jevnik
  ob 11h Črneča v: Anica Stopar,  Brigita Pirc
  21.7. ob 7h: Nina Rajar, Angelca Zagorc
  ob 9.30: Larisa Kuhar, Jože Pavlovič 
  ob 11h Oštrc: Rozalija Pucelj, Marta Hajsinger 
  *Kdor med počitnicami ne bo mogel brati na določeno nedeljo, naj poskrbi za zamenjavo, ali pravočasno sporoči, da ne bo mogel.

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  30.6. in 7.7.: Hmeljska cesta
  14. in 21.7.: Grajska cesta
  28.7. in 4.8.: Vodeniška cesta

 • ŽUPNIJSKO ROMANJE bo letos, kakor je bilo že oznanjeno, v petek, 12. julija. Obiskali bomo Svete Višarje, Brezje in si ogledali tudi športne objekte v Planici. Romanja so namenjena duhovni okrepitvi, saj je vedno priložnost za molitev, sv. spoved, pa tudi za prijateljsko druženje ter spoznavanje novih krajev in ljudi. Letošnje nam bo odkrivalo kraje, ki ležijo precej višje kot ozemlje naše župnije.
  *Odhod na romanje bo z avtobusne postaje, 12. julija, ob 6. uri. Prispevek za prevoz z avtobusom, žičnico ter kosilo je 40 evrov. Ker gremo tudi v tujo državo (Italijo) vzemite s seboj osebno izkaznico in evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, ki jo dobite brezplačno, če jo pravočasno naročite. Nekaj mest je v avtobusu še na voljo.

 • ŽEGNANJA V JULIJU 2019: 13.7. Gor. Prekopa, 14. 7. Sv. Mohor in Fortunat, 21. 7. Oštrc in 28. 7. farno žegnanje. Priložnost, da tudi iz drugih sosesk obiščete te podružnice. Pri žegnanju je vedno nabirka - ofer za cerkev. Hvalevredno je, da pri nekaterih podružnicah po maši pripravite tudi pogostitev - agape, kjer je priložnost za srečanje in pogovor, kar v današnjem času vsem primanjkuje.

 • BLAGOSLOV AVTOMOBILOV in drugih prevoznih sredstev ob godu  sv. Krištofa bo  pri nas v nedeljo, 21. julija  2019,  po obeh  sv. mašah v ž. c. in  na  Oštrcu.
     Ob tej priložnosti bo tudi nabirka MIVA - od srečno prevoženih kilometrov vsaj nekaj za avtomobile,  traktorje in kolesa slovenskim misijonarkam in misijonarjem. Bog povrni vsem, ki tudi na ta način podpirate nesebično delo naših misijonarjev in misijonark v revnih deželah.

 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v petek, 5. julija, dopoldne in popoldne.

 • KNOBLEHARJEVO V ŠKOCJANU
      Letos se spominjamo 200-letnice rojstva enega velikih dolenjskih rojakov, misijonarja v osrednji Afriki in v Južnem Sudanu, Ignacija Knobleharja. Bil je papežev predstavnik - vikar za osrednjo Afriko. Njegova »škofija« je bila večja kot cela Evropa. Bil je tudi izreden raziskovalec in etnografski zbiralec, ki je prišel najgloblje v osrčje Afrike ob Nilu navzgor, in  to tudi znanstveno popisal.    Ob 200-letnici njegovega rojstva bo v Baragovem zavodu v četrtek, 4. julija 2019, ob 18.00 znanstveni simpozij, v petek, 5. julija, pa bo ob 18.00 v Škocjanu somaševanje škofov in duhovnikov, ki ga bo vodil beograjski nadškof - škocjanski rojak msgr. Stanislav Hočevar, nato pa ob 20.00 občinska akademija na trgu pred  župniščem.  Vsi smo lepo vabljeni.
Lokacija:
Print Friendly and PDF