Preskoči na vsebino


Oznanila št. 6 - 28. april 2019Obvestila v 6. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  5.5.2019 ob 7h: Nina Rajar, Angelca Zagorc
  ob 10h Slinovce: Larisa Kuhar, Nejc Pucelj
  15h Mirčev križ: Jožica Prpič
  12.5. ob 7h: Oton Strgulec, Jerneja Stopar Jaklič
  ob 9.30: Jože Matjašič, Štefka Dvojmoč
  19.5. ob 7h: Toni Žulič, Andrej Dvojmoč
  ob 9.30: starši prvoobhajancev
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  28.4. in 5.5.2019: Gorjanska cesta
  12. in 26.5.: Ljubljanska cesta
  19.5.: starši prvoobhajancev
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE NA SLINOVCAH
  28.4. in 5.5.2019: Spodnje Globočice
   
 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v petek, 3. maja 2019, dopoldne in popoldne.
   
 • KRSTI bodo v nedeljo, 26. maja 2019, priprava pa v soboto, 25. maja, ob 18. uri.
   
 • GASILCI so ob godu svojega zavetnika sv. Florijana povabljeni k sv. maši na Slinovce v nedeljo, 5. maja, ob 10. uri. Božjepotna cerkev, Marije, Matere dobrega sveta, je bila že od nekdaj kraj, kjer so se verniki in gasilci priporočali sv. Florijanu, katerega kip je na stranskem oltarju, da bi bili po njegovi priprošnji obvarovani ognja in drugih nesreč, ter za srečno zadnjo uro. Tudi mali zvon pri večerni 'Ave Marija' zvoni v čast sv. Florijanu za srečno zadnjo uro.
   
 • NABIRKA V PUŠICO ZA ZAVAROVANJE DUHOVNIKOV bo v nedeljo, 12. maja 2019. Ker pri nas v Sloveniji še ni urejen status duhovnikov in drugih duhovnih poklicev, zato si moramo vse vrste zavarovanja plačevati sami. V ta namen je po škofijah ustanovljen poseben »sklad« za pomoč pri plačevanju obveznega zavarovanja. Ta dar gre v ta sklad. 
   
 • PRAZNIK PRVEGA SVETEGA OBHAJILA bo   v   naši   župniji   v   nedeljo, 19.  maja  2019,  ob  9.30.  
     To  ni samo praznik  prvoobhajancev  in njihovih družin, ampak  praznik celotne župnijske skupnosti. Prav je, da se sreče prvoobhajancev, ko  bodo  prvič  sprejeli  Jezusa, veselimo tudi drugi. Obenem pa je to priložnost, da se spomnimo na naše prvo srečanje z Jezusom  v  svetem  Rešnjem Telesu in  ugotovimo  v  kako  prijateljskih odnosih z Njim živimo sedaj.
      Upam, da bodo skupaj s prvoobhajanci prišli k sv. maši tudi njihovi starši, in tisti, ki lahko pristopijo k sv. obhajilu (so cerkveno poročeni), po dobri spovedi tudi sami skupaj z otroki prejeli Jezusa. Prilika za sv. spoved (tuj spovednik) bo za starše  v petek, 17. maja, ko bo ob 18. uri skupna priprava.
      Da bodo prvoobhajanci in starši res lepo doživeli ta praznik, pa je odvisno od duhovne priprave v domači družini in v cerkvi. Vesel sem, da se mnogi starši tega zavedate in skupaj z otroki doma molite.
      V tednu pred prvim sv. obhajilom (od 10. do 18. maja) bodo imeli prvoobhajanci vsak dan po sv. maši tudi kratko pripravo na slovesnost, zato naj k šmarnični pobožnosti prihajajo v župnijsko cerkev.
      Skupno pripravo (generalko) bodo imeli v petek, 17. maja,  ob 18. uri. Po sv. maši bodo dobili prvoobhajanske liturgične obleke, ki naj jih vrnejo v ponedeljek, 20. maja 2019.
      V nedeljo, 19. maja, bo lepo, če boste doma starši pred odhodom k sv. maši otroka blagoslovili. Skupaj zmolite jutranjo molitev ali Očenaš, nato pa oče in mama pokrižata prvoobhajanca/ko na čelu (po možnosti z blagoslovljeno vodo) in pri tem rečeta: Bog te blagoslovi!
      Po 9. uri se bodo prvoobhajanci in starši zbrali pred župniščem, od koder bodo šli v sprevodu v cerkev. V cerkvi bodo za starše rezervirane klopi, prvoobhajanci pa bodo v prezbiteriju okrog oltarja.. Fotografiranje in snemanje bo v cerkvi dovoljeno samo pooblaščenim.
      Zahvalna sv. maša bo v ponedeljek, 20. maja 2019, ob 19. uri.Lokacija:
Print Friendly and PDF