Preskoči na vsebino


Oznanila št. 15 - 21.oktober 2018Obvestila v 15. številki oznanil:

 

 • BRANJE BERIL

  28.10. ob 7h: Toni Žulič, Angelca Zagorc
  ob 9.30: Berta Kotar Jordan, Jože Matjašič
  1.11. ob 9.30: Miha Pešič, Mateja Strgulec
  ob 14h: Blaž Tomšič, Alen Lenič
  ob 11h Oštrc: Anica Žulič, Nejc Pucelj,
  4.11. ob 7h: Andrej Dvojmoč, Jožica Prpič
  ob 9.30: Ajda-Lea Jakše, Jurij Strgulec
   

 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  28.10. in 4.11: Orehovec - 1. (zg.) del
  11. in 18.11.: Orehovec - 2. (sp.) del
  25.11. in 2.12.: Grič, Zaboršt
  9. in 16.12.2018: Dobe

 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v petek, 2. novembra, dopoldne in popoldne.

 • MLADINSKA VEROUČNA SKUPINA ima srečanja ob sobotah ob 19. uri.

 • SPOVEDOVANJE: v župnijski cerkvi vse dneve pred sv. mašo, ter v nedeljo, 28. oktobra med sv. mašo (g. Franci Drobnič), na Oštrcu pa v sredo 31. oktobra, od 16.30 - 17h. Obnovimo po dobri spovedi svoje prijateljstvo z Bogom, da bodo naše molitve za pokojne bolj gotovo uslišane.

 • DAROVANJE ZA CERKVENE POTREBE - OFER bo na zahvalno nedeljo (4. novembra) pri obeh mašah. Na Oštrcu pa ste povabljeni 1. novembra, da prispevate svoj dar za nove klopi.

 • SPREMEMBA ČASA: z nedeljo, 28. oktobra 2018, preidemo na pravi srednjeevropski čas (eno uro nazaj!).

 • FOTOGRAFIJE IN DVD od obletnic porok dobite lahko od nedelje, 28. oktobra, dalje.

 • MARIJANSKE KOLEDARJE IN DRUŽINSKO PRATIKO ZA L. 2019 boste lahko dobili od začetka novembra dalje.

 • MOLITVE OB GROBOVIH V KRAKOVSKEM GOZDU (za Ponikvarjevo domačijo v Sajevcah) pred praznikom Vseh svetih in vseh vernih rajnih bodo v nedeljo, 28. oktobra 2018, ob 15. uri. Več tisoč otrok, žena in mož je bilo leta 1945 v tem gozdu umorjenih - večina iz Hrvaške. Za tiste, ki so še potrebni Božjega usmiljenja molimo, tistim, ki že uživajo srečo pri Bogu pa se priporočamo.

 • EVROPSKO SREČANJE MLADIH bo letos potekalo v Madridu (Španija) od 26.12.2018 - 2.1.2019. Namenjeno je mladim od 16 do 35 let. Mladi iz Slovenije bodo obiskali tudi Barcelono. Cena romanja je 215 EUR. Prijave do 29. 11. 2018 na www.skam.si/esm. Zelo priporočam tudi mladim iz naše župnije.

 • PRAZNIK VSEH SVETNIKOV
       V četrtek, 1. novembra 2018, se   bomo spomnili vseh, ki  pri  Bogu že uživajo večno srečo, pred vesoljno Cerkvijo pa niso  razglašeni  kot  svetniki.  Najbrž je  med  njimi  tudi veliko naših sorodnikov,  prijateljev, dobrotnikov in znancev.
  * Dopoldne bo v naši župnijski cerkvi sv. maša ob 9.30.
  * Na Oštrcu bomo ob 10.45 v cerkvi molili za tiste pokojne, ki ste jih ali jih še boste posebej priporočili v molitveni spomin, nato pa bo ob 11.00 zanje tudi sv. maša. Po sv. maši se bomo vseh pokojnih spomnili na pokopališču.
  * Popoldne bomo ob 13.45 v župnijski cerkvi molili za tiste pokojne, ki ste jih že, ali jih še boste,  priporočili v molitveni spomin, nato pa bo ob 14.00 zanje tudi sv. maša.
  *Ob 15h se bomo vseh pokojnih z molitvijo in pesmijo spomnili na pokopališču v Kostanjevici na Krki.
  * Ob 17.00
  bomo za pokojne, ki so še potrebni naše molitve, v župnijski cerkvi molili vse štiri dele rožnega venca. Upam, da se jih boste s to molitvijo spomnili tudi po domovih. Še posebej lepo in pohvale vredno je, da se marsikje skupaj zberejo k molitvi tudi bližnji sorodniki.    Naj nas to popoldne, in ta večer, poveže z vsemi našimi umrlimi  in seveda tudi z Bogom, ki je usmiljeni in dobrotni Oče živih in pokojnih.

 • SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH
      Drugega novembra  se  še posebej  spominjamo vseh tistih,  ki  še  ne  uživajo  večne sreče pri Bogu, ampak v vicah zadoščujejo za svoje grehe. S svojimi molitvami in daritvijo sv. maše tudi mi, živi, lahko pri Bogu zanje posredujemo. Seveda je to naše posredovanje toliko bolj uspešno,  če  smo  v  prijateljskih odnosih z Bogom. Zato priporočilo, da greste k spovedi.    Cerkev naklanja popolni odpustek za rajne, če obiščemo pokopališče in molimo za rajne v prvih osmih dneh novembra. Prav tako v vseh cerkvah na dan 1. ali 2. novembra ali naslednjo nedeljo, če molimo vsaj očenaš in vero in smo bili pri spovedi in obhajilu ter zmolili po namenu sv. očeta.
  * Svete maše bodo v petek, 2. novembra 2018, v župnijski cerkvi ob 9.30 in ob 18.00, na Oštrcu pa ob 17.00. Po sv. maši ob 9.30 molitev pri spominskem obeležju pri župnijski cerkvi.   Več tisoč po 2. svetovni vojni pobitih v Krakovskem gozdu (za Ponikvarjevo domačijo),se bomo spomnili z molitvijo v nedeljo, 28. oktobra,ob 15. uri.

 • MOLITVE ZA POKOJNE po namenu darovalcev 'za spomine'
      V mesecu novembru bomo molili za pokojne po vaših namenih 1. in 2. novembra ter pri sv. mašah skozi ves mesec. Za katere bomo molili posamezne dneve pri sv. mašah, bo objavljeno v prihodnjih Oznanilih. Naročilo za molitveni spomin (priloga Oznanil)lahko oddaste v zakristiji ali v župnišču. Ob tej priložnosti bi vas rad spomnil, da je prav, da smo povezani po molitvi in daritvi sv. maše tudi z našimi pokojnimi. To je znamenje naše hvaležnosti in naše vere ter edina stvar, ki koristi pokojnim.    Ob vseh hitenju in delu svojci in sorodniki radi kaj hitro pozabijo na umrlega in če mislijo, da je kakšna ikebana ob pogrebu dovolj v zahvalo, se zelo motijo. Hvala Bogu, da sorodniki in prijatelji vsaj ob pogrebu za pokojnika dajo dar za sv. maše, ker kasneje se ga običajno več ne spomnijo - mnogi že na prvo obletnico smrti pozabijo. Ob praznikih prižgimo kakšno svečko manj in zmolimo kakšen Očenaš več.

   

   

   

   

   

   

   


 •  Lokacija:
Print Friendly and PDF