Preskoči na vsebino


Oznanila št. 8 - 27.maj 2018Obvestila v 8. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  31.5. 2018: ob 9.30: Fani Zagorc
  ob 17.30 Oštrc: Nejc Pucelj, Anica Žulič
  ob 19h: Jerneja Zagorc, Jožica Lenič
  3.6. ob 7h: Simon Kerin, Toni Žulič
  ob 9.30: Jože Matjašič, Tjaša Čukajne
  10.6. ob 7h: Jerneja Stopar Jaklič, Blaž Tomšič
  ob 9.30: Alen Lenič, Pirc Brigita
  17.6. ob 7h: Angelca Zagorc, Franci Gorenc
  ob 9.30: Martin Sintič, Marta Hajsinger
  ob 11h M. Vodenice: Nina Rajar
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  20.5. in 3.6.: Orehovec 1. (zg.) del
  10. in 17.6.: Orehovec 2. (sp.) del
  24.6. in 1.7.: Dobe
  8. in 15.7.: Dolnja Prekopa - 2. del (vas)
   
 • 1. RAZRED bo imel zaključni verouk v nedeljo, 3. junija 2018, ob 8.30.
   
 • KRSTI bodo v nedeljo, 24. junija 2018, priprava pa v petek, 22. junija, ob 17. uri. 
   
 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v petek, 2. junija, dopoldne in popoldne.
   
 • PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI
      V četrtek, 31. maja 2018, v vesoljni Cerkvi praznujemo slovesni in pri nas zapovedani praznik sv. Rešnjega Telesa in Krvi. Čeprav je pri nas ta dan delovni, ste kot katoličani vabljeni k sv. mašam, ki bodo ob 9.30 in 19h v ž. cerkvi, ter ob 17.30 na Oštrcu. Po mnogih župnijah imajo ta dan tudi procesije. Pri nas bo zunanja slovesnost s procesijo okrog župnijske cerkve v nedeljo, 3. junija, po jutranji sv. maši. Že od nekdaj je navada, da pri tej procesiji še posebej sodelujejo prvoobhajanci z rožicami, ki jih trosijo pred Najsvetejšim. Lepo vabljeni!
   
 • VEROUČNO LETO bomo zaključili 3. junija. Otroci bodo dobili spričevala v nedeljo, 10. junija 2018. Podpisana naj  prinesejo nazaj v nedeljo, 17. junija. Kateri še niste vrnili spričeval, jih čim prej prinesite.    Tisti veroukarji, ki se vse leto niso potrudili, da bi prihajali k verouku in k nedeljski sv. maši, in niso pri verouku pokazali sodelovanje, bodo imeli možnost, da v prihodnjem letu ponavljajo. Res ubogi otroci tistih staršev, ki otroke samo pošiljajo k verouku, ne poskrbijo pa za versko vzgojo doma (skupna molitev, skupni obisk ned. maše). Otroci morajo delati nekaj, kar vidijo, da staršem tako malo  ali skoraj nič ne pomeni, zato tudi niso zainteresirani.
   
 • SREČANJE MINISTRANTOV naše dekanije bo v soboto, 2. junija 2018,  ob 9. uri, v Leničevem domu v Sajevcah. Škofijsko srečanje odraslih ministrantov (srednješolci, študenti) pa bo 22. junija, ob 20. uri v Cerkljah ob Krki.
   
 • REVIJA PEVSKIH ZBOROV leskovške dekanije bo v nedeljo, 17. junija 2018, ob 15. uri v Cerkljah ob Krki. Lepo vabljeni k udeležbi, da s tem pokažete hvaležnost pevcem.
   
 • ŠMARNIČNO POBOŽNOST PO VASEH zaključite v sredo, 30. maja, ker je v četrtek zadnjega maja zapovedan praznik Sv. Rešnjega Telesa in Krvi, ki nas verne obvezuje, da se udeležimo sv. maše. Otroci naj pridejo na praznik k sv. maši na Oštrcu ob 17.30 in v Kostanjevici ob 19. uri. Iskrena zahvala vsem, ki ste se po vaseh trudili z vodenjem šmarnične pobožnosti. Naj vam Bog povrne s svojimi darovi!
   
 • ORATORIJ, počitniški program, ki vsebuje, duhovne, vzgojno-izobraževalne, kulturne, športne in druge prostočasne aktivnosti bo za otroke od 6. leta starosti v Šentjerneju od 25. junija do 1. julija 2018 pod naslovom: »Eno je potrebno«. Informacije s programom in prijavnico si lahko ogledate in dobite na naši spletni strani (http://zupnija-kostanjevica-na-krki.rkc.si) in na polici za tisk. Nekaj se vas je že prijavilo, ostali pa pohitite, ker je rok za prijavo 3. junij. Otroci ne zamudite tako lepe priložnosti za lep začetek počitnic!
   
 • ŠKOFIJSKO SREČANJE DRUŽIN ob koncu šolskega leta bo v soboto, 23. junija 2018, pri Materi Božji na Zaplazu. Program se bo začel ob 9. uri. Ob 10. uri bo g. škof Andrej Glavan daroval sv. mašo, nato bo kratko okrepčilo »iz popotne torbe«. Zatem bo poseben program za zakonce in starše: predavanje terapevta Miha Kramlija z naslovom: Močni starši - stabilni otroci. Sledi pogovor. Otroci bodo imeli pod vodstvom animatorjev poseben program: »čarovnik« Jaka, razne igre, delavnice,…Iz raznih smeri bo možnost peš romanja.
   
 • ZAHVALNA MAŠA PRVOOBHAJANCEV bo v ponedeljek, 28. maja, ob 19. uri.
   
 • ŽEGNANJE NA MALIH VODENICAH bo v nedeljo, 17. junija 2018, ob 11. uri.
   
 • ŠKOFIJSKO ROMANJE NA MADŽARSKO po poteh sv. Martina in prvega madžarskega kralja sv. Štefana bo od 16. do 19. oktobra 2018. Romanje bo duhovno povezoval škof Andrej Glavan. Romarji se bodo ustavili v Sombotelu, rojstnem kraju sv. Martina , obiskali slavno benediktinsko opatijo Pannonhalmo, madžarsko prestolnico Budimpešto, Estergom, kjer je bil rojen prvi madžarski kralj Štefan, ki je v imenu svojega naroda sprejel krščansko vero ter bil razglašen za svetnika in zavetnika Madžarske. Na poti domov pa še mesto Pecs, ki so ga v 2. stoletju zgradili Rimljani. Osnovna cena štiridnevnega romanja je 289 €. Prijave zbira agencija TRUD.

   
Lokacija:
Print Friendly and PDF