Preskoči na vsebino


Oznanila št. 7 - 6.maj 2018Obvestila v 7. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  10.5. Vnebohod: ob 9.30: Fani Zagorc
  13.5.2018 ob 7h: Anica Žulič, Franci Gorenc
  ob 10h Slinovce: Matjaž Jakše, Miha Pešič
  20.5. ob 7h: Oton Strgulec, Angelca Zagorc
  ob 9.30: Štefka Dvojmoč, Mateja Strgulec
  27.5. ob 7h: Jožica Prpič, Andrej Dvojmoč
  ob 9.30: starši prvoobhajancev
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  6. in 13.5.: Kočarija in Male Vodenice
  20.5. in 3.6.: Orehovec 1. (zg.) del
  27.5.: starši prvoobhajancev
  10. in 17.6.: Orehovec 2. (sp.) del
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE NA SLINOVCAH
  6.5.: Zgornje Globočice
  13.5.: Slinovce
   
 • VEROUK ZA 1. RAZRED bo, zaradi nedeljskih maš na Slinovcah, v ponedeljek, 7. maja, ob 17.30. v veroučni učilnici.
   
 • KRSTI bodo v nedeljo, 13. maja, na Slinovcah med sv. mašo ob 10. uri, priprava pa v soboto, 12. maja, ob 17.00.
   
 • NABIRKA V PUŠICO ZA ZAVAROVANJE DUHOVNIKOV bo v nedeljo, 20. maja 2018. Ker pri nas v Sloveniji še ni urejen status duhovnikov in drugih duhovnih poklicev, zato si moramo vse vrste zavarovanja plačevati sami. V ta namen je po škofijah ustanovljen poseben »sklad« za pomoč pri plačevanju obveznega zavarovanja.Ta dar gre v ta sklad
   
 • STAREJŠI,  BOLNIKI IN INVALIDI   ste   še posebej  povabljeni  v našo župnijsko cerkev na  binkoštni praznik, v nedeljo,   20.  maja 2018.   Kakor   vsako leto, boste lahko  tudi  letos pri  sv.  maši  ob 9.30  prejeli zakrament bolniškega  maziljenja   pri  katerem   molimo   za zdravje. Obenem bo po sv.  maši  v  župnišču, kamor ste lepo povabljeni, priložnost, da  se  srečate  med  seboj in  kaj  pogovorite.   Res  je,   da  se  kakšen (kakšna)  osemdeset   let   star(a)   počuti  kot  'mladenič'  ali 'mladenka',  vendar naj vseeno pride, se bo pa  kaj  pogovoril(a)  s  sovrstniki, če  so še živi.
   
 • BLAGOSLOV OBNOVLJENEGA KRIŽA na Dolšcah (Olovčev) bo v soboto, 12. maja, ob 15. uri.
   
 • ORATORIJ, počitniški program, ki vsebuje, duhovne, vzgojno-izobraževalne, kulturne, športne in druge prostočasne aktivnosti bo za otroke od 6. leta starosti v Šentjerneju od 25. junija do 1. julija 2018 pod naslovom: »Eno je potrebno«. Informacije s programom in prijavnico si lahko ogledate in dobite na naši spletni strani (http://zupnija-kostanjevica-na-krki.rkc.si) in na polici za tisk
   
 • ŠKOFIJSKO SREČANJE ČLANOV ŽPS bo ob godu bl. Alojzija Grozdeta na Zaplazu v nedeljo, 27. maja, ob 16. uri.
   
 • ŠKOFIJSKO ROMANJE IN SREČANJE DRUŽIN ob zaključku šolskega leta bo v soboto, 23. junija 2018, na Zaplazu. Po škofovi maši ob 10. uri, in okrepčilu, bo program za starše: predavanje terapevta Miha Kramlija z naslovom: Močni starši - stabilni otroci. Pod vodstvom animatorjev bo poseben program tudi za otroke.
   
 • PRAZNIK PRVEGA SVETEGA OBHAJILA bo   v   naši   župniji   v   nedeljo, 27.  maja  2018,  ob  9.30.   To  ni samo praznik  prvoobhajancev  in njihovih družin, ampak  praznik celotne župnijske skupnosti. Prav je, da se sreče prvoobhajancev, ko  bodo  prvič  sprejeli  Jezusa, veselimo tudi drugi. Obenem pa je to priložnost, da se spomnimo na naše prvo srečanje z Jezusom  v  svetem  Rešnjem Telesu in  ugotovimo  v  kako  prijateljskih odnosih z Njim živimo sedaj.    Upam, da bodo skupaj s prvoobhajanci prišli k sv. maši tudi njihovi starši, in tisti, ki lahko pristopijo k sv. obhajilu (so cerkveno poročeni), po dobri spovedi tudi sami skupaj z otroki prejeli Jezusa. Prilika za sv. spoved (tuj spovednik) bo za starše  v petek, 25. maja, ko bo ob 18. uri skupna priprava.    Da bodo prvoobhajanci in starši res lepo doživeli ta praznik, pa je odvisno od duhovne priprave v domači družini in v cerkvi. Vesel sem, da se mnogi starši tega zavedate in skupaj z otroki doma molite.    V tednu pred prvim sv. obhajilom (od 18. do 26. maja) bodo imeli prvoobhajanci vsak dan po sv. maši tudi kratko pripravo na slovesnost, zato naj k šmarnični pobožnosti prihajajo v župnijsko cerkev.    Skupno pripravo (generalko) bodo imeli v petek, 25. maja,  ob 18. uri. Po sv. maši bodo dobili prvoobhajanske liturgične obleke, ki naj jih vrnejo v ponedeljek, 28. maja 2018.    V nedeljo, 27. maja, bo lepo, če boste doma starši pred odhodom k sv. maši otroka blagoslovili. Skupaj zmolite jutranjo molitev ali Očenaš, nato pa oče in mama pokrižata prvoobhajanca/ko na čelu (po možnosti z blagoslovljeno vodo) in pri tem rečeta: Bog te blagoslovi.    Po 9. uri se bodo prvoobhajanci in starši zbrali pred župniščem od koder bodo šli v sprevodu v cerkev. V cerkvi bodo za starše rezervirane klopi, prvoobhajanci pa bodo v prezbiteriju okrog oltarja.. Fotografiranje in snemanje bo v cerkvi dovoljeno samo pooblaščenim.    Zahvalna sv. maša bo v ponedeljek, 28. maja, ob 19. uri.Lokacija:
Print Friendly and PDF