Preskoči na vsebino


Oznanila št. 5 - 25.marec 2018Obvestila v 5. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  Veliki četrtek (29.3.) ob 19h: Anica Hribar, Jože Pavlovič
  Veliki petek (30.3.) ob 19h: Jakob Piletič, Blaž Tomšič
  Vel. sobota (31.3.) ob 19h: Ber. 1: Jerneja Zagorc, Psam 1: Pevci, B2: Nina Rajar, P2.: Martin Sintič, B3: Simon Kerin, P3.: Pevci, B4: Anica Žulič, P4.: Pevci, B7: Tjaša Čukajne, P7: Pevci, B8: Matjaž Jakše
  Velika noč (1.4.) ob 7h: Jakob Piletič, Berta    Kotar Jordan
  ob 10h: Mateja Strgulec, Alen Lenič
  Vel. poned. (2.4.) ob 9.30: Fani Zagorc;
  11h Oštrc: Anica Žulič
   8.4. ob 7h:  Oton Strgulec, Franci Gorenc
  ob 9.30: Brigita Pirc, Jože Matjašič
  15.4. ob 7h: Angelca Zagorc, Jurij Strgulec
  ob 9.30: Rozalija Pucelj, Marta Hajsinger
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  29.3., 1. in 8.4: Malence, Koprivnik
  15. in 29.4.: Ivanjše, Podstrm
  22.4.2018: starši birmancev
   
 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v petek, 6. aprila 2018, dopoldne in popoldne.
   
 • SPOVEDOVANJE v kapucinski cerkvi v Krškem bo od ponedeljka, 26. marca, do sobote, 31. marca,  vsak dan od 7h - 11h in od 15h - 19h. Natančen spored si lahko ogledate na oglasni deski.
      Velika noč brez dobre spovedi, sv. maše in sv. obhajila, za res vernega katoličana ni v polnosti doživeta velika noč, ker manjka najvažnejše - vstajenje iz greha in prijateljsko srečanje z Vstalim ter povabilo, naj Kristus pride v naš dom.
   
 • PRIPRAVA NA KRŠČANSKI ZAKON bo potekala pri nas od petka, 13. aprila 2018, od 18h - 20h, v soboto, 14.4., od 8.30 - 12h in od 14.30 - 18h, ter v nedeljo, 15. 4., od 8.30 - 12.30.
   
 • KRSTI  bodo v nedeljo, 7. aprila 2018, ob 9.30, priprava pa v soboto, 6. aprila, ob 18. uri.
   
 • OBREDOV velikega četrtka, velikega petka in velike sobote, ter sv. maše na velikonočno nedeljo, naj se zagotovo udeležijo vsi letošnji birmanci.
   
 • BIRMANCI naj po obredih velikega petka počakajo v cerkvi, da se dogovorimo za obisk starejših na veliko noč in velikonočni ponedeljek, da bo praznovanje združeno z dobrim delom ljubezni do bližnjega.
   
 • STARŠI BIRMANCEV imajo kratko srečanje prvi dan devetnevnice - v petek, 13. aprila - v cerkvi po sv. maši.
   
 • PRVOOBHAJANCI so v soboto, 10. marca, prvikrat prejeli zakrament sv. pokore - spovedi in se z duhovno obnovo lepo pripravili na velikonočne praznike.
     Na veliki četrtek (29. marca),  ki je  dan postavitve zakramenta sv. evharistije, naj skupaj s starši pridejo k sv. maši.
   
 • VEROUČNE POČITNICE so od srede, 28. marca, do sobote, 7. aprila. V tem času se bo v praksi (pri obisku obredov velikega tedna in nedeljske sv. maše) pokazalo, koliko otroci napredujejo v veri. Naj ne bo veroukarja, ki ne bi bil na veliko noč pri sv. maši!
   
 • 'PIRHE' ZA OBDARITEV STAREJŠIH bomo zbirali tudi letos pri blagoslovu jedil. Tudi letos jih bodo v ponedeljek po veliki noči odnesli starejšim po vaseh in po mestu birmanci, v domove starejših skupaj z voščilnico pa tisti, ki ste jih odnesli že do sedaj. To je lepa navada, ki polepša praznike ne samo obdarovancem, ampak tudi darovalcem in tistim, ki darove prinesejo. Tistim, ki boste kaj darovali priporočam, da daste stvari, ki se hitro ne pokvarijo.
   
 • BLAGOSLOV NOVE SPOVEDNICE in drugih novih omar v zakristiji na Oštrcu je bil v nedeljo, 18. marca 2018.
   
 • VEČERNE SV. MAŠE bodo v župnijski cerkvi v letnem času - do začetka oktobra - ob 19. uri.
 • DEVETDNEVNICA PRED BIRMO
     V petek, 13. aprila, bodo naši birmanci začeli devetdnevnico pred birmo - čas, ko bodo vsak dan pri sv. maši še posebej prosili sv. Duha za njegove darove. Tudi njihovi starši in botri so povabljeni, da pridejo z njimi v cerkev, če le morejo. Prav je, da se birmanca(ko) spomnijo v molitvi doma tudi drugi domači.

      V četrtek, 19. aprila, bo  ob 18. uri prišel g. škof Andrej Glavan, da se sreča z birmanci in preveri, če so dovolj poučeni v veri, da jo bodo mogli posredovati tudi drugim. Obenem bo to tudi priložnost, da se sreča z njihovimi starši in jih nagovori, zato so ta dan še posebej povabljeni na srečanje in k sv. maši med katero bo g. škof spovedoval.

      Ker je letošnja birma kanonična (vsake štiri leta), se bo g. škof srečal tudi z vsemi veroukarji, zato naj pridejo tudi oni ob 18. uri v cerkev.

   
Lokacija:
Print Friendly and PDF