Preskoči na vsebino


Oznanila št. 2 - 28.januar 2018Obvestila v 2. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  2.2.2018 ob 9.30: Fani Zagorc
  ob 16.30 Oštrc: Anica Žulič
  4.2. ob 7h: Nina Rajar, Simon Kerin
  ob 9.30: Miha Pešič, Anica Stopar
  11.2. ob 7h: Jerneja Stopar Jaklič, Angelca Zagorc
  ob 9.30: Alen Lenič, Jurij Strgulec
  18.2. ob 7h: Oton Strgulec, Andrej Dvojmoč
  ob 9.30: Blaž Tomšič, Jože Pavlovič
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  4. in 11. 2.: Hmeljska cesta
  18. in 25.2.: Grajska cesta
  4. in 11.3.2018: Vodeniška cesta
   
 • KRSTI bodo v nedeljo, 4. februarja 2018, priprava pa v soboto, 3. februarja, ob 17h.
   
 • OBHAJILA BOLNIKOV  bo v petek, 2. februarja, dopoldne in  popoldne.
   
 • NABIRKA ZA OGREVANJE župnijske cerkve, kapele in učilnice bo v nedeljo, 4. februarja, pri obeh mašah.
   
 • NABIRKA ZA PASTORALNO IZOBRAŽEVANJE v novomeški škofiji (v pušico) bo v nedeljo, 11. februarja 2018.
   
 • PRIPRAVA NA KRŠČANSKI ZAKON bo potekala pri nas od petka, 16. februarja 2018, od 18h - 20h, v soboto, 17.2., od 8.30 - 12h in od 14.30 - 18h, ter v nedeljo, 18. 2., od 8.30 - 12.30. Sedaj je priložnost za vse, ki se nameravajo poročiti to leto, da jim ne bo treba iskati drugje.
   
 • SVEČNICA - petek, 2. februarja 2018, je praznik, ki nas spominja na Jezusovo darovanje v templju, in ob blagoslovu sveč vzpodbuda tudi nam, da bi se znali darovati za druge. Svete maše ter blagoslov sveč, ki jih prižgemo ob skupni molitvi v družini, še posebej ob večjih  praznikih in družinskih slovesnostih,  bodo v župnijski cerkvi in na Oštrcu
   
 • BLAGOSLOV SV. BLAŽA, da bi bil ta svetnik naš priprošnjik pri Bogu zoper bolezni v grlu in  druge bolezni, boste lahko prejeli na njegov god, v soboto, 3. februarja, pri jutranji sv. maši. Vsak blagoslov pomeni prošnjo za božjo pomoč in varstvo. Uslišanje pa je odvisno tudi od vere - zaupanja tistega, ki prosi, in Božje presoje, kaj je zanj boljše.
   
 • SVETOVNI DAN BOLNIKOV bomo tudi letos obhajali na god Lurške Matere Božje, v nedeljo, 11. februarja 2018. Papež Frančišek je napisal poslanico v kateri med drugim pravi:  »Mariji, Materi nežnosti želimo izročiti vse bolne, tako na telesu kot na duši, naj jih v njihovem upanju podpira. Prosimo jo tudi za pomoč, da bi lahko sprejemali bolne brate in sestre«.   Ta dan naj tudi z molitvijo zaznamuje našo pozornost do bolnikov in trpečih in zaposlenih v zdravstvu in drugih ustanovah.
   
 • DOBRA DELA V ADVENTU IN BOŽIČNEM ČASU
      V okviru adventne akcije 'Otroci za otroke', ki poteka po vsem svetu, so otroci iz naše župnije za najbolj potrebne otroke po svetu prinesli v župnijsko cerkev  in v podružnico na Oštrcu skupaj kar 50 hranilnikov (lani 38)  oz. 422,00 evrov.   Razdeljenih je bilo 180  adventnih koledarjev. Tolikšnega števila mladih dobrotnikov pri nas še ni bilo, kar je vredno vse pohvale. Pri tej akciji ni toliko pomembna vsota zbranega, ampak to koliko otrok se temu dobrodelnemu pozivu odzove - ima čut za stisko bližnjega. Ta denar se od otrok z vsega sveta zbere v misijonskem središču v Rimu, ki ga razdeli misijonarjem in misijonarkam po svetu za nakup hrane, zdravil in drugih za življenje najbolj potrebnih stvari otrokom, ki živijo v veliki revščini. Bog vam povrni!
      Trikraljevske akcije mladih kolednikov za pomoč našim misijonarjem letos ni bilo, ker že lansko leto ni bilo želje starejših, da bi jih obiskali mladi koledniki. Tudi to samo po sebi marsikaj pove. Koledovanje - sporočilo o Jezusovem rojstvu z željo, da bi božji blagoslov spremljal tiste, ki jih obiščejo - je v Sloveniji že stoletni običaj. Včasih so koledniki dobivali v dar hrano (jajca, klobase,..), ki so si jo ob koncu razdelili. V današnjem času pa običajno dajo koledniki večino denarja za pomoči potrebne, pogostitve na vaških prireditvah, za cerkvene potrebe itd. Orehovški koledniki so 150 evrov darovali za župnijsko cerkev. Bog vam povrni!
      Vsem, ki ste ob godu sv. Antona, priprošnjika za zdravje pri živini, z darovanjem in nakupom krač (11)  na licitaciji, in denarjem namesto krač (skupaj 574,60 evrov - dva evra več kot lani) kaj prispevali za obnovo naših cerkva, naj Bog povrne z zdravjem pri živini in v družini.
   
 • NA PEPELNICO, v sredo, 14. februarja 2018, bomo začeli postni čas. Pri sv. maši bo spokorni obred pepeljenja. Pepel je bil že v stari zavezi znamenje spokorjenja in žalosti. Ta dan je strogi post.
   
 • KRIŽEV POT bomo tudi letos molili ob petkih pred sv. mašo ter ob nedeljah v župnijski cerkvi in na podružnicah. Na prvo postno nedeljo bo ob 14. uri v župnijski cerkvi, na drugo bo ob 9.15 (pred sv. mašo), za ostale nedelje pa bo objavljeno v prihodnjih Oznanilih.Lokacija:
Print Friendly and PDF