Preskoči na vsebino


Oznanila št 14 - 5.november 2017Obvestila v 14. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  12.11. ob 7h: Franci Gorenc, Angelca Zagorc
  ob 9.30: Miha Pešič, Blaž Tomšič
  19.11. ob 7h: Jožica Prpič, Andrej Dvojmoč
  ob 9.30: Matjaž Jakše, Rozalija Pucelj
  26.11. ob 7h: Nina Rajar, Oton Strgulec
  ob 9.30: Fani Zagorc, Marta Hajsinger
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  12. in 19.11.:Sajevce, Krška c., Oražnova ul.
  26.11. in 3.12.: Ulica talcev
   
 • KRSTI bodo v nedeljo, 19. novembra, priprava pa v soboto, 18. novembra 2017, ob 17. uri.
   
 • FOTOGRAFIJE IN DVD od obletnic porok dobite lahko v župnijski pisarni.
   
 • MARIJANSKE KOLEDARJE (2,50 €) IN DRUŽINSKO PRATIKO (5,50 €) ZA L. 2018 lahko dobili v zakristiji ali v župnijski pisarni.
   
 • SREČANJE ŽPS NAŠE DEKANIJE bo v nedeljo, 26. novembra 2017, ob 14.30 v Škocjanu.
   
 • SPREJEM NOVIH MINISTRANTOV bo v nedeljo, 12. novembra, pri sv. maši ob 9.30. uri.
   
 • SVETO CECILIJO (22. november) - praznik cerkvene glasbe bomo proslavili s sv. mašo za pokojne pevke, pevce, organiste in organistinjo, nato pa bo v župnišču sprejem za vse, ki sodelujete pri cerkvenem petju. Lepo vabljeni!
   
 • TEDEN ZAPOROV obhajamo od 19. - 25. novembra 2017 pod geslom: »Trudim se«. Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani zavedali potreb zapornikov in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike. V tednu zaporov stojimo v molitvi z vsemi, ki vztrajajo v upanju, da bi spoznali, da jih Bog ljubi, in imeli vero ter pogum, da bi se trudili za novo življenje.
   
 • PREDAVANJA g. Boštjana Harija, mag. teol. na temo: Krščanski pogled na vzhodne duhovne tehnike, alternativne terapije in new age bo v mali dvorani Zavoda Friderik Irenej Baraga (Smrečnikova ulica 60, Novo mesto)
  *23. november 2017 (četrtek) od 19h do 20.30: Joga in Jezus
  *7. december 2017 (četrtek) od 19h do 20.30:  New age in Jezus
  Lepo vabljeni!
   
 • ŠKOFOVA ZAHVALA OB ZAHVALNI NEDELJI
    »Zemlja je dala svoj sad, blagoslovil nas je Bog.« (Ps 66)
   Kljub preizkušnjam, pozebi, suši in ponekod še toči, je zemlja kakor po čudežu spet dala svoj sad, zato je prav, da se na zahvalno nedeljo Bogu zahvalimo za vse božje darove, ki nam jih kljub naši nezvestobi in nehvaležnosti vedno znova daje.
   V naši škofiji smo letos doživeli lepe dogodke. Obhajali smo posebno »zaplaško leto« ob 100-letnici posvetitve Marijine cerkve na Zaplazu. Blagoslov novih orgel, novega Marijinega oltarja, novega barvnega okna na koru, za kar se lahko zahvalimo Bogu in vsem dobrotnikom cerkve.
   Zahvaljujem se vsem duhovnikom, ki za vse večje slovesnosti z veseljem in pobožnostjo prihajate v to Marijino in Grozdetovo svetišče, ki ga mnogi zadnja leta na novo odkrivajo in izbirajo tudi za svoja poročna slavja. Posebna zahvala gre duhovnikom in bogoslužnim sodelavcem, vsem, ki ste in so sodelovali na izredno lepi sklepni slovesnosti.
  Zahvaljujem se vsem, ki ste v Fatimskem letu organizirali sprejeme in obiske Fatimske Marije po župnijah in po družinah. Prepričan sem, da ne brez bogatih duhovnih sadov. Upam, da bo vsaj v nekaterih družinah ostala molitvena vnema in bo odslej več družinske molitve.
   Zahvaljujem se svojim najožjim sodelavcem, vsem duhovnikom, katehistinjam, organistom, pevcem in vsem, ki ste trudite po župnijah za posredovanje vere in za lepo bogoslužje. Hvala vsem, ki z obiskom in rednimi darovi podpirate domače cerkve in skupne škofijske potrebe, prispevate za misijone in Karitas.
  Dobri Bog naj vsem obilno povrne.
           škof Andrej Glavan
   
 • ŽUPNIKOVA ZAHVALA
      Bog povrni vsem, ki na kakršenkoli način sodelujete in pomagate v cerkvi in v župnijskem življenju: ključarjem in cerkovnikom župnijske in podružničnih cerkva, zborovodjema zborov in vsem, ki igrate pri sv. mašah, pevcem, vsem, ki čistite in krasite župnijsko cerkev in podružnice, ministrantom, bralcem, in vsem, ki na kakršenkoli način sodelujete pri bogoslužju, katehistinjam: s. Karmen Balgač in Jožici Pungerčar in katehetoma: g. kaplanu Boštjanu Gorišku iz Šentjerneja, in g. Dejanu Packu,  vsem, ki ste z delom in darovi pomagali pri raznih slovesnostih, vsem, ki s svojim delom in denarnimi prispevki pomagate vzdrževati župnijsko cerkev in podružnice ter skrbite tudi za verska znamenja, in vsem, ki ste naredili kaj dobrega, pa niste posebej omenjeni.
      Bog vam povrni tudi za vaše molitve in biro, ki jo vsaj nekateri še dajete župniku, bodisi v pridelkih ali denarju.
                                     Jože Miklavčič, župnikLokacija:
Print Friendly and PDF