Preskoči na vsebino


Oznanila št. 9 - 26.junij 2017Obvestila v 9. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  29.6. ob 9.30: Fani Zagorc
  ob 19h: Jožica Prpič
  2.7.2017 ob 7h: Toni Žulič, Nina Rajar
  9.7. ob 7h: Oton Strgulec, Andrej Dvojmoč
  ob 9.30: Jurij Strgulec, Brigita Pirc
  16.7. ob 7h: Angelca Zagorc, Anica Žulič
  ob 9.30: Mateja Strgulec, Anica Hribar
  ob 11h Črneča v.: Anica Stopar
  23.7. ob 7h: Franci Gorenc, Toni Žulič
  ob 9.30: Jakob Piletič, Tjaša Čukajne
  ob 11h Oštrc: Rozalija Pucelj
  *Kdor med počitnicami ne bo mogel brati na določeno nedeljo, naj poskrbi za zamenjavo, ali pravočasno sporoči, da ne bo mogel.
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  25.6. in 2.7.2017: Dobe
  9. in 16.7.: Dol. Prekopa (ob cesti), Dobrava
  23. in  30.7.: Dol. Prekopa (vas)
  6. in 13.8.: Gor. Prekopa
  20. in 27.8.: Dolšce
  3. in 10.9.2017: Avguštine
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE C. NA SLINOVCAH
  2.7.2017 - zlata maša: Orehovec 1. in 2. del
   
 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v petek, 7. julija, dopoldne in popoldne.
   
 • ŽEGNANJA V JULIJU:
  8.7. Gor. Prekopa,
  16. 7. Sv. Mohor in Fortunat,
  23. 7. Oštrc in
  30. 7. farno žegnanje.
  Priložnost, da tudi iz drugih sosesk obiščete te podružnice.
   
 • 'PETROV NOVČIČ' je nabirka za sv. očeta po vsem svetu na praznik ap. Petra in Pavla. Pri nas bo letos v nedeljo, 2. julija, pri jutranji sv. maši. S tem denarjem sv. oče lahko kaj podari tistim, ki so jih prizadele razne nesreče in potrebujejo takojšnjo pomoč.
   
 • BLAGOSLOV AVTOMOBILOV in drugih prevoznih sredstev ob godu  sv. Krištofa bo  pri nas v nedeljo, 23. julija  2017,  po obeh  sv. mašah v ž. c. in  na  Oštrcu.
     Ob tej priložnosti   bo   tudi nabirka MIVA - od srečno prevoženih kilometrov vsaj nekaj za avtomobile,  traktorje in kolesa slovenskim misijonarkam in misijonarjem. Bog povrni vsem, ki tudi na ta način podpirate nesebično delo naših misijonarjev in misijonark v revnih deželah.
   
 • SLOVENSKI NOVOMAŠNIKI V L. 2017
  Gabriel Kavčič, rojen l. 1993, iz župnije Ledine v škofiji Koper. Posvečen bo v četrtek, 29. junija, ob 17. uri na Sveti Gori.
  Tine Povirk, rojen l. 1991, iz župnije Ihan v nadškofiji Ljubljana. Posvečen bo v četrtek,29. junija, ob 9. uri v ljubljanski stolnici.
  Br. Luka Modic, kapucin, rojen l. 1980, iz župnije Bloke v nadškofiji Ljubljana. Posvečen bo v četrtek,  29. junija, ob 9. uri v ljubljanski stolnici.
      Letos kar štiri škofije nimajo nobenega novomašnika, zato je toliko bolj potrebna molitev in delo za duhovne poklice - tudi v družinah, molitvenih skupinah in župnijah.
   
 • ZLATA MAŠA G. ANTONA BOBIČA
      V nedeljo, 2. julija 2017, natanko 50 let po novi maši, bo g. Tone obhajal na Slinovcah svojo zlato mašo. Zlatomašnik izhaja iz Orehovca in je sedaj župnik na Studencu (glej obširno predstavitev v prejšnji številki Oznanil!). Vseskozi je bil povezan s svojo rojstno župnijo, še posebej z božjepotno cerkvijo Marije, Matere dobrega sveta na Slinovcah, zato bo tam, kjer je bila nova maša, tudi zlata maša.
      Slovesnost, h kateri ste vsi povabljeni, bo v nedeljo, 2. julija, ob 10. uri. Po slovesni sv. maši ste vsi povabljeni, da se še malo zadržite v pogovoru med seboj in z zlatomašnikom pred cerkvijo, kjer bo poskrbljeno za pijačo, da se ne bo kdo 'razsušil', pa tudi nekaj peciva bo, da ne bi kdo 'omagal' do doma. Vsi, ki ste pripravljeni darovati kaj peciva za pogostitev, to prinesite v župnišče, najkasneje do  sobote, 1. julija, opoldne, da bomo vedeli, če bo treba še kaj nabaviti. Pecivo naj ne bo hitro pokvarljivo (razni nadevi), ker takšno v tej vročini zaradi možnosti zastrupitve ne smemo streči. Vsem donatorjem 'Bog povrni!'.
      Popoldne, ob 16. uri, bodo v Orehovcu pri kapeli rožnovenske Matere Božje pete litanije z blagoslovom, in nato na zlatomašnikovi domačiji pogostitev, ki jo pripravljajo vaščani Orehovca.
      Dragi farani, vsaka takšna slovesnost je priložnost, da se zavemo, da smo kot verni katoličani prijateljsko povezani med seboj in z duhovniki, ki so delivci zakramentov in molivci pred Bogom za vse ljudi. Poroke, nove maše, zakonski in duhovniški jubileji so tudi priložnost za prijateljsko druženje sorodnikov, prijateljev, vaščanov, kar v sedanjem času še posebej primanjkuje.
      Zlata maša rojaka pa naj bo tudi priložnost, da se zavemo Jezusovega naročila: 'Prosite Gospoda žetve, naj pošlje delavcev na svojo žetev' in molimo za nove duhovne poklice, da bi se še kdo odločil,kakor apostoli, hoditi za Jezusom.Lokacija:
Print Friendly and PDF