Preskoči na vsebino


Oznanila št. 8 - 4.junij 2017Obvestila v 8. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  11.6.2017 ob 7h: Oton Strgulec, Andrej Dvojmoč;
  ob 9.30: Jožica Lenič, Jože Matjašič
  15.6. Sv. Rešnje Telo: ob 9.30: Jožica Prpič, Fani Zagorc
  ob 17.30 Oštrc: Rozalija Pucelj
  ob 19h: Anica Stopar, Brigita Pirc
  18.6. ob 7h: Anica Žulič, Angelca Zagorc
  ob 9.30: Jože Pavlovič, Štefka Dvojmoč
  ob 11h M. Vodenice: Nina Rajar
  25.6. ob 7h: Simon Kerin, Franci Gorenc
  ob 9.30: Alen Lenič, Miha Pešič
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  11. in 18.6.2017: Malence, Koprivnik
  25.6 in 2.7.: Dobe
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE C. NA SLINOVCAH
  2.7.2017 - zlata maša: Orehovec 1. in 2. del
   
 • KRSTI bodo v nedeljo, 25. junija, priprava pa v soboto, 24. junija, ob 18.00.
   
 • ORATORIJ, počitniški program, ki vsebuje, duhovne, vzgojno-izobraževalne, kulturne, športne in druge prostočasne aktivnosti bo za otroke od 6. leta starosti dalje v Šentjerneju od 26. junija - 2. julija. Program bo vsak dan od 9.00 do 16.00. Letošnji nosi naslov: 'Oratorij 2017 - dotik nebes'. Prijavnico za oratorij, ki jo lahko dobite pri verouku ali v cerkvi, skupaj s prispevkom (20 €) prinesite v župnišče čim prej. Otrokom zelo priporočamo! Škoda, ker mnogi otroci v svoji mladosti ne doživijo tako lepih stvari, ampak samo ure in ure presedijo pred televizorjem in računalnikom, namesto, da bi se družili ter se skupaj z drugimi igrali, bili ustvarjalni in se veselili.
   
 • DEKANIJSKO SREČANJE MINISTRANTOV je bilo v soboto, 27. maja 2017, na god blaženega Alojzija Grozdeta. Ta dan so se ministranti (60) iz župnij leskovške dekanije zbrali na svojem letnem srečanju. Srečanje je imelo dva dela. Najprej so se na turistični kmetiji Obolnar v Dolenji vasi pri Čatežu pod Zaplazom pomerili v kvizu o splošnem poznavanju vsebine naše vere, nato pa še v nogometu. Naši – kostanjeviški – ministranti (5) so se še posebej izkazali v nogometu, kjer so osvojili prvo mesto. Premagali so vse tekmece (šentjernejske s 5:0, leskovške s 5:0 in v finalu svetoduške z 2:0) in osvojili lep pokal.
      Po tem srečanju smo se odpeljali v glavno Marijino božjepotno cerkev naše škofije – na Zaplaz, kjer smo si najprej ogledali film o blaženem mučencu Alojziju Grozdetu, zmolili litanije njemu v priprošnjo, se ob njegovem grobu, ki je  obenem oltarna miza, fotografirali ter se z mimohodom okrog oltarja poslovili. Z avtobusom, kombijem in dvema avtomobiloma smo se odpeljali proti domu.
   
 • PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI
      V četrtek, 15. junija 2017, v vesoljni Cerkvi praznujemo slovesni in pri nas zapovedani praznik sv. Rešnjega Telesa in Krvi. Čeprav je pri nas ta dan delovni, ste kot katoličani vabljeni k sv. mašam, ki bodo ob 9.30 in 19h v ž. cerkvi, ter ob 17.30 na Oštrcu. Po mnogih župnijah imajo ta dan tudi procesije. Pri nas bo zunanja slovesnost s procesijo okrog župnijske cerkve v nedeljo, 18. junija, po jutranji sv. maši. Že od nekdaj je navada, da pri tej procesiji še posebej sodelujejo prvoobhajanci z rožicami, ki jih trosijo pred Najsvetejšim. Lepo vabljeni!
   
 • ZAHVALA OB ZAKLJUČKU VEROUČNEGA LETA 2016/17
      Veroučno leto - pouk - je končano, praktični del pa še traja in se bo med počitnicami po obisku sv. maše in molitvi doma pokazalo, če so ocene v spričevalu 'zaslužene'.
      Iskrena zahvala vsem, ki ste na kakršen koli način sodelovali in pomagali pri vzgoji in poučevanju verouka. Še posebej zahvala katehistinjama Jožici Pungerčar, ki je učila in se trudila za versko vzgojo 1. razreda, ter s. Karmen Balgač, ki je poučevala 2., 3., 4. in 5. razred in pripravljala otroke na prvo sv. obhajilo in šentjernejskemu kaplanu Boštjanu Gorišku, ki je vodil mladinski verouk - srečanja.
      Prav tako iskrena zahvala  zborovodkinji Otroškega pevskega zbora, gospe Karmen Stopar, ki je pripravljala tudi kolednike, in vsem, ki ste sodelovali pri sv. mašah in pobožnostih. Bog vam povrni vaša dobra dela s svojimi darovi!
      S sodelovanjem v župnijski skupnosti so naša srečanja ob oltarju in ob drugih priložnostih lepša in prijetnejša in še posebej bogatijo tiste, ki dajejo svoje talente (jih razvijajo). Po birmi bi morali biti vsi oznanjevalci: z besedo, zgledom in dejanji.
   
 • ŠMARNICE 2017
  Letošnja šmarnična pobožnost je v naši župniji potekala na sedmih krajih. Mnogi ste prihajali vsak dan, nekaterim pa ni uspelo s sličicami dopolniti poster. Tisti, ki imate več kot polovico slik, boste v nedeljo, 11. junija,  po maši v župnijski cerkvi dobili manjkajoče sličice, zato s seboj prinesite nastajajočo sliko.
   
 • SPRIČEVALA vrnite v nedeljo, 11. junija.Lokacija:
Print Friendly and PDF