Preskoči na vsebino


Oznanila št. 7 - 15.maj 2017Obvestila v 7. številki oznanil:
 • BRANJE BERIL
  21.5. ob 7h: Nina Rajar, Angelca Zagorc
  ob 10h Slinovce: Mateja Strgulec, Matjaž   Jakše
  25.5. Vnebohod: ob 9.30: Fani Zagorc
  ob 18.00 Oštrc: Marta Hajsinger, Anica    Hribar
  ob 19h: Berta Kotar Jordan
  28.5. 2017 ob 7h: Toni Žulič, Simon Kerin
  ob 9.30: Tjaša Čukajne, Blaž Tomšič
  4.6. ob 7h: Jožica Prpič, Oton Strgulec
  ob 9.30: Jože Matjašič, Marko Jordan
   
 •  ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  7. in 21.5.: Oštrc
  14.5.: starši prvoobhajancev
  28.5. in 4.6.: Ivanjše, Podstrm
  11. in 18.6.: Malence, Koprivnik
   
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE NA SLINOVCAH
  21.5.: Spodnje Globočice
   
 • VEROUK ZA 1. RAZRED bo zaradi nedeljskih maš na Slinovcah ter 1. sv. obhajila, v ponedeljek, 15. maja, ob 18.00. v veroučni učilnici. Spričevala bodo dobili v nedeljo, 4. junija, po sv. maši ob 9.30.
   
 • KRSTI bodo v nedeljo, 21. maja, na Slinovcah med sv. mašo ob 10. uri, priprava pa v soboto, 20. maja, ob 17.00.
   
 • OBHAJILO BOLNIKOV bo v petek, 2. junija, dopoldne in popoldne.
   
 • NABIRKA V PUŠICO ZA ZAVAROVANJE DUHOVNIKOV bo v nedeljo, 28. maja 2017.
   
 • SREČANJE MINISTRANTOV naše dekanije bo v soboto, 27. maja 2017,  ob 10. uri, na Zaplazu.
   
 • REVIJA PEVSKIH ZBOROV leskovške dekanije bo na Binkošti - v nedeljo, 4. junija 2017, ob 15. uri v Leskovcu. Lepo vabljeni k udeležbi, da s tem pokažete hvaležnost pevcem.
   
 • STAREJŠI,  BOLNIKI IN INVALIDI   ste   še posebej  povabljeni  v našo župnijsko cerkev na  binkoštni praznik, v nedeljo,   4.  junija 2017.   Kakor   vsako leto, boste lahko  tudi  letos pri  sv.  maši  ob 9.30  prejeli zakrament bolniškega  maziljenja   pri  katerem   molimo   za zdravje. Obenem bo po sv.  maši  v  župnišču, kamor ste lepo povabljeni, priložnost, da  se  srečate  med  seboj in  kaj  pogovorite.   Res  je,   da  se  kakšen (kakšna)  osemdeset   let   star(a)   počuti  kot  'mladenič'  ali 'mladenka',  vendar naj vseeno pride, se bo pa  kaj  pogovoril(a)  s  sovrstniki, če  so še živi.
   
 • VEROUČNO LETO bomo zaključili v prvem tednu junija. Otroci bodo pri verouku dobili spričevala, katera naj podpisana prinesejo nazaj v nedeljo, 10. junija. Kateri še niste vrnili spričeval, jih čim prej prinesite.
      Tisti veroukarji, ki se vse leto niso potrudili, da bi prihajali k verouku in k nedeljski sv. maši, in niso pri verouku pokazali sodelovanje, bodo imeli možnost, da v prihodnjem letu ponavljajo. Res ubogi otroci tistih staršev, ki otroke samo pošiljajo k verouku, ne poskrbijo pa za versko vzgojo doma (skupna molitev, skupni obisk ned. maše). Otroci morajo delati nekaj, kar vidijo, da staršem tako malo  ali skoraj nič ne pomeni.
   
 • KAPELICA S KIPOM FATIMSKE MATERE BOŽJE, ki ob stoletnici prikazovanj (13. maj - 13. oktober 1917) potuje po naši dekaniji, bo v naši župnijski cerkvi od 29. maja do 4. junija 2017. Še posebej priporočimo Mariji z molitvijo rožnega venca naše družine in vso našo domovino ter molimo tudi za mir v svetu. V času obiska ste še posebej vabljeni v našo župnijsko cerkev, saj bo to ob zaključku meseca maja in šmarnične pobožnosti ter prve dni junija pred binkoštnim praznikom. Bodimo tudi mi, kakor apostoli v dvorani zadnje večerje, zbrani skupaj z Marijo v pričakovanju Tolažnika sv. Duha.
   
 • ZLATO MAŠO (50 let duhovniške službe) bo v nedeljo, 2. julija 2017, ob 10. uri, pri Materi dobrega sveta na Slinovcah, obhajal rojak iz Orehovca,  g. Anton Bobič, župnik na Studencu.Lokacija:
Print Friendly and PDF