Preskoči na vsebino


Oznanila št. 15 - 27.november 2016Obvestila v 15. številki oznanil:

 

 • BRANJE BERIL 
  4.12. ob 7h: Jerneja Stopar Jaklič, Oton Strgulec
  ob 9.30: Mateja Strgulec, Anica Hribar
  8.12. ob 9.30: Fani Zagorc
  18h: Blaž Tomšič
  11.12. ob 7h: Jožica Prpič, Nina Rajar
  ob 9.30: Berta Jordan, Jože Matjašič
  ob 11h Oštrc: Anica Žulič, Rozalija Pucelj
  18.12. ob 7h: Franci Gorenc, Angelca Zagorc
  ob 9.30: Alen Lenič, Domen Njegač
   
 •  ČIŠČENJE IN KRAŠENJE Ž. CERKVE
  20. in 27.11.: Črešnjevec, Vrtača, Vrbje
  4. in 11.12.: Grič, Zaboršt
  18. in 25.12.2016: Ljubljanska cesta
   
 • KRSTI  bodo v nedeljo, 4. decembra, in v nedeljo, 18. decembra 2016, priprava pa v soboto, 3. decembra, ob 18. uri.
   
 • OBHAJILO BOLNIKOV pred prazniki bo v petek, 2. decembra, dop. in popoldne.
   
 • SPOVEDOVANJE pred božičnimi prazniki bo v nedeljo, 11. decembra, pri vseh mašah - tudi na Oštrcu (tuj spovednik), ter v nedeljo, 18. decembra, od 16h - 17h v župnijski cerkvi (župnik).
      Prilika za sv. spoved bo tudi v ned., 18. 12., ob 14h v Sv. Križu - Podbočju, in od 19. do 24. decembra pri kapucinih v Krškem
   
 • SLOVESNI PRAZNIK BREZMADEŽNE bomo obhajali v četrtek, 8. decembra 2016. Čeprav je to pri nas delovni dan, je vendar to eden največjih Marijinih praznikov. Še posebej je to praznik otrok in mladine, ki želi hoditi skozi življenje pod Marijinim varstvom.
      Da boste lahko prišli k sv. maši, se priporočili Mariji in mlade priporočili njeni priprošnji, bodo sv. maše ob 9.30 in zvečer ob 18. uri v ž. cerkvi, ter ob 16.30 na Malih Vodenicah.
   
 • DEVETDNEVNICO PRED BOŽIČEM bomo  začeli v petek, 16. decembra 2016. Sv. maše bodo v času devetdnevnice ob delavnikih ob 17h, ob nedeljah pa pri sv. maši ob 9.30. Devetdnevnico bomo zaključili v petek, 23. decembra, da boste na sveti večer (24.12.) lahko doma in pokropili ter pokadili domove.
     K tej devetdnevnici so še posebej vabljeni veroukarji iz 3. razreda, ki se pripravljajo na prvo sv. obhajilo, in  bodoči birmanci (7. in 8. razred). Pri devetdnevnici bodo  prvoobhajanci, v procesiji s prižganimi svečami, nosili kip Marije in Jožefa - skupaj z njima šli proti Betlehemu. Starši omogočite otrokom, še posebej mlajšim, lepo pripravo na božič, ki jim bo ostala v spominu, ko bodo imeli svoje otroke.
   
 • KOLEDNIKI
      V naši župniji smo zadnji dve leti pred praznikom sv. Treh kraljev po vzoru Tri-kraljevske akcije, ki deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije pod geslom: »Naše veselje za srečo drugih«, in s svojimi darovi pomaga slovenskim misijonarkam in misijonarjem,  organizirali skupino mladih kolednikov. Ti   so prepevali tam, kjer ni že obstoječih skupin, oziroma obiskali vasi in družine, ki so se predhodno prijavile. Akcija je uspela v zadovoljstvo kolednikov  in vseh, ki so jih povabili.
      V župniji bomo pred praznikom sv. Treh kraljev organizirali skupine veroukarjev in mladih, ki bodo obiskali tiste družine, ki jih bodo prej povabile. Kdor bo kaj daroval, bo namenjeno za projekte (šole, bolnišnice,..) slovenskih misijonarjev in misijonark. Kdaj vas bodo po Novem letu, oz. pred praznikom sv. Treh kraljev obiskali in zapeli voščilo, bo objavljeno v prihodnjih Oznanilih. Prijave že sprejemamo
   
 • LUČ MIRU IZ BETLEHEMA bodo prinesli šentjernejski skavti v nedeljo, 18. decembra 2016.
      Naši bodoči birmanci jo bodo prinesli starejšim in bolnikom v petek, 23. decembra in v soboto, 24. decembra.
  Kaj je to Luč miru in od kod prihaja?
      Vsako leto sredi decembra prinese iz cerkve v Betlehemu, ki stoji po izročilu na kraju kjer je bil rojen Jezus, eden izmed otrok z letalom v Evropo plamen - luč, ki jo prižge od goreče sveče na tem svetem kraju. Ta plamen se potem z Dunaja, kamor pripeljejo to luč, širi po Evropi. In tako se svetloba širi po domovih vernih ljudi ter nas spominja na Jezusa, pravo Luč, ki je zasvetila in še sveti v temo sveta. Tudi sveča, ki použiva sama sebe, da sveti drugim, je simbol Jezusa in vsakega človeka, ki se daruje za druge.
      Plamen Luči miru boste lahko s svojo svečo, ki jo boste prižgali s tem plamenom, odnesli na svoj dom tudi med tednom, saj bo Luč miru iz Betlehema (sveča) gorela v naši župnijski cerkvi ali pa boste svojo svečo prižgali pri tistem, ki bo že imel to luč.
   
 • DELAVNIŠKE SV. MAŠE bodo pozimi, razen na praznike in v času devetdnevnice, v kapeli v župnišču. Na podružnici bodo delavniške maše ob 16.30.
   
 • V MIKLAVŽEVI CERKVI bo sv. maša na dan svetnikovega godu, v torek, 6. 12. ob 18h.
   
 • FILMSKI VEČER ZA MINISTRANTE bo v soboto, 10. decembra, ob 17. uri v Šentjerneju.
   
 • BLAGOSLOVLJENO  VODO,  kadilo,  oglje, kadilnice boste lahko dobili od nedelje, 4. decembra, dalje v cerkvi, zakristiji ali v župnišču. Na voljo je še nekaj pratik in Marijanskih koledarjev.
   
 • MIKLAVŽ nas bo obiskal v nedeljo, 4. decembra 2016, pri obeh mašah. Upam, da bo imel za vsakega kakšen dar.
   
 • BOG VAM POVRNI za nabirko v pušico na misijonsko nedeljo, za ofer na zahvalno ned. - za potrebe župnije, in za biro župniku.Lokacija:
Print Friendly and PDF