Preskoči na vsebino


5.seja ŽPS

    V četrtek, 18. februarja 2016, se je naš ŽPS sestal na svoji 5. seji. Glavna tema seje je bila Družina in Božja beseda. Ugotovili smo kakšne so naše osebne izkušnje s Svetim pismo, kako bi lahko Sveto pismo »našlo svojo pot« v naše družine, in kaj lahko za to storimo člani ŽPS.

    Oblikovali smo nekaj sklepov in predlogov, kako bi lahko Sv. pismo približali ljudem: 

* Starši naj bi dovolj zgodaj začeli brati svojim otrokom, npr. svetopisemske zgodbe za vsak večer…

* Za mlade naj bi na spletu bili samo kratki odlomki ali deli, ki se človeka lahko bolj dotaknejo (aktualne vsebine za vsak dan še na primernem spletnem mestu, kot je npr. Facebook, tako bo verske vsebine naša mladina težje spregledala).

* Vzpostavitev povezav do Sv. pisma na naših spletnih straneh.

* Sv. pismo naj bo v stanovanju na »dosegu roke«, oziroma v vidnem polju.

* Predlog za začetek prebiranja: prvi dan začnemo z enim izmed evangelijev na začetku Nove zaveze, nato pa počasi nadaljujemo do konca te, za kristjane bistvene knjige. Po branju naj vsak od prisotnih članov družine pove, kako ga je dana vsebina nagovorila.

* V župniji bomo pri svetih mašah pri pridigah nadaljevali z razlagami odlomkov Sv. pisma.

* Predlagamo, da tudi pri nas, kot je že marsikje drugje,  uvedemo »svetopisemske bombončke«, to je listke z odlomki Božje besede, ki so na voljo pri vratih cerkve.

    V nadaljevanju seje smo ovrednotili dogodke božičnega obdobja in se pogovorili o tem kako lepo oblikovati dogodke v postnem in velikonočnem času. Bogoslovec Jakob Piletič je poročal o življenju v bogoslovju, na koncu pa smo si ogledali posnetek slovesnosti ob predstavitvi birmancev (31.1.).

Lokacija:
Print Friendly and PDF